Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.12.2000, Jakub Lohniský, recenze
K recenzi nám byl zapůjčen interní modem ActionTec 56K a naše dojmy z jeho používání si můžete přečíst v následujícím článku.
S | 3.6.200412:18
To je sice hezké ale ja neho nemám ovladač tak proste je me na nic už nebude internet...
Odpovědět0  0
Jaroslav Přibyl | 19.12.200012:45

Po dlouhé době jsem se rozhodl koupit modem. Jako první byl Well56HSF (přesný název teď z hlavy nevím, ale doufám, že víte o co který jde). Ten jsem nainstaloval bez nejmenších problémů. Vše klapalo jak mělo do té doby než chtěl člověk na internetu pracovat. Modem se spojil bez problémů, ale nevydržel déle než 4 minuty! Podotýkám, že jsme na digitální lince. Poté jsem jej s velkou nelibostí (byla k němu orig. hra NHL 2001) vyměnil za dražší modem ActionTec 56 External a ten funguje PERFEKTNĚ. Od absolutně bezproblémové instalace, přes jeho stabilitu. Proto si troufám doporučit všem, kteří chtějí modem ať raději šáhnou po ActionTec56Externí. Stojí sice 2800,- , ale po patálijích s Wellem a ještě s modemem ESS(číslo tuším, že 2150) si myslím, že se jedná o perfektní výrobek.

Odpovědět0  0
Karel Mareš | 19.12.200023:05

Zdravim,

Vase problemy s nejvetsi pravdepodobnosti zpusobovala telefonni linka - takovy analogodigitalni hybrid - vyskytuji se hodne v Praze 10 - Hostivari. Jeden z nasich zakazniku mel tyto problemy (bydli prave v Hostivari :-() a po vymene tri modemu, jsme dali nakonec tenhle actiontec s motorola chipsetem + zakaznik si u telecomu zaridil digitalni linku vcetne precislovani a od te doby je to ok
(mimochodem, na te jeho lince nechodily: ISA GVC 56k rockwell chipset, diamond supraexpress, taky rockwell a askey s lucent chipsetem).

S pozdravem
Karel Mares
Computer System Praha s.r.o.

Odpovědět0  0
Petr Uher | 19.12.200011:48

Uvedený modem provozuji i na přetaktovaném stroji (Abit BE6-II, Cel. 566@850, Voodoo 3 3000) k naprosté spokojenosti asi 2 měsíce. Nestalo se mi, že by došlo ke ztrátě spojení.

Odpovědět0  0
mina | 17.12.20009:50

Mam s timto modemem jen dobre zkusenisti, jedine s cim me "potrapil" je jeho divne chovani nebo nefunkcnost v pretaktovanem stroji. Myslim, ze se neni cemu divit.

Odpovědět0  0
mikuna | 14.12.200014:29

Jedna-li se o softwarovy modem actiontec, pak mam nekolik zkusenosti. Pripoji se tak na desaty pokus a udrzi se maximalne dve minuty. Treba zalezi na ustredne, ale tuto zkusenost mam z ruznych mist. Takze chyba bude jinde. Byl provozovan na Biostaru M7VKB s duronem 700 a jeste na sestave s Celeronem. Vzdy to dopadlo stejne. Povymene za wella vse beha jak ma.

Odpovědět0  0
Vítězslav Řeřucha | 14.12.200022:54

Jménem společnosti OK Computers, s.r.o. si dovoluji uvést, že počet prodaných kusů tohoto interního faxmodemu jde do stovek a zatím jsme se nesetkali s tím, že by si některý ze zákazníků stěžoval na nižší kvalitu faxmodemu. Jedná se o velmi levný faxmodem, ale naprosto funkční. Vše, co uživatel očekává od modemu (tj. po hardwarové instalaci modemu si Windows najde nové zařízení, nainstaluje ovladače, vypne se čekání na vyzváněcí tón a po vytvoření telefonického připojení je uživatel na Internetu), splňuje dnes každý modem, ať již je homologován či nikoliv. Je samozřejmě možné, že je uživatel připojen na nekvalitní linku, to se však stává jen zřídka. V těchto případech lze samozřejmě doporučit externí modem, který má daleko nižší citlivost na kvalitu linky. Pokud je však linka kvalitní (99% případů, pokud se jedná o digitál), není důvod, proč platit tolik peněz za externí modem. Co se týče nás, připojili jsme se naprosto spolehlivě na Internet i integrovaným n
ehomologovaným faxmodemem na desce PC Chips a nevzpomínám si, že by připojení někdy spadlo.

Vítězslav Řeřucha
OK Computers, s.r.o.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.