Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Laser šestkrát jinak - II. část

8.6.2006, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Laser šestkrát jinak - II. část
V druhé části našeho srovnávacího testu černobílých laserových tiskáren se podíváme na modely Canon LaserShot LBP3200, Lexmark E120n a Dell 1110. Jedna z nich skrývá zajímavé překvapení, ale vše se dozvíte až dále v článku.
Po prohlédnutí tiskárny a instalaci toneru jsem se vrhl na její připojení a zprovoznění. Instalace ovladačů proběhla opět hladce, nicméně s jedním nepříjemným poznatkem – i zde zcela chybí čeština, což může být pro mnoho zájemců o koupi výrazný handicap.


Ovladače obsahují vše potřebné, ale ani o chlup víc. Výhodou je přehlednost, nevýhodou chudá nabídka. Skoro se nechce věřit, že jde o tiskárnu stejného výrobce, jako u modelu LBP3000.








Nastavení kvality tisku je zpracováno solidně, i když rozlišení 300 dpi snad ani výrobce nemusel nabízet. Volba typu vytváření půltónů je zajímavá možnost (tuto možnost nabídl i model LBP3000, ale nezpozoroval jsem vliv na vzhled výtisku).


Stejně jako její kolegyně, i tiskárna LBP3200 nabízí režim vylepšení tisku obrázků, který se projeví především na obrázcích s nižším rozlišením.


Stavové okno, které plní stejnou funkci jako u tiskárny LBP3000, je přístupné z oznamovací oblasti panelu nástrojů

Ani po stránce ovladačů mě tiskárna příliš nenadchla. Opět chybí indikátor hladiny toneru. Snad tedy tento Canon zazáří alespoň v testech, ale nepředbíhejme. Hlučnost tiskárny byla spíše v horším průměru, zejména při tisku zdatně konkurovala tiskárně PagePro 1350W. Narozdíl od ní alespoň nehlučela v pohotovostním režimu.