Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Left 4 Dead 2: zombíci se vracejí

28.12.2009, Petr Štefek, recenze
Left 4 Dead 2: zombíci se vracejí
Left 4 Dead nebylo žádnou peckou, na kterou se čekalo mnoho měsíců a která po vydání trhala rekordy v prodeji, ale na druhou stranu se jednalo o zábavnou a jednoduchou řežbu se zombíky. Druhý díl není jiný, takže startujte motorové pily a nabíjejte brokovnice!
Left 4 Dead 2 jde ve šlépějích předchozího dílu, a tak je zřejmé, že půjde především o zábavu a řež a až v druhé řadě o propracovanost grafické stránky. Tento princip ničemu nevadí a místo zkoumání detailnosti textur a komplexnosti osvětlení si užijete spoustu zábavy. Nároky na hardware jsou v dnešním kontextu opravdu nízké a můžete si dovolit nechat poměrně drze zapnuté vyhlazování bez většího ohlížení na rozlišení, které právě používáte (tedy alespoň pokud nevlastníte kartu na úrovni GeForce GT 240).

Minimální požadavky na hru samotnou představují GeForce 6600 / Radeon řady X800, 3GHz procesor (staré školy - Athlon XP nebo Pentium 4) a celý 1 GB paměti. Tyto požadavky zní skvěle, ale blednou ve světle našeho posledního testu, který představuje vliv procesoru na FPS.



Je zřejmé, že plynulá hra může na jednojádrových starých procesorech znamenat poměrně značný problém. Neměl jsem k dispozici nějakou "archaickou" herní sestavu, ale dovolím si odhadnout, že v případě několik let starého a slabého procesoru na úrovni minimálních požadavků budete jen těžko dosahovat hranice 40 snímků za sekundu.

Podpora vícejádrových procesorů je téměř bezchybná a blíží se dvojnásobku výkonu na dvoujádrových procesorech. To vše je pravděpodobně způsobeno velkou zátěží ze strany herní AI. Absolutním vítězem v tomto klání je nepřekvapivě Core i7. Pokud se odhodláte vyrazit do obchodů a zbytek volna "propařit", tak Left 4 Dead 2 může být velmi zajímavou volbou.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Left 4 Dead 2 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu: