Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Alto Cordless - pohodlí na prvním místě

31.1.2008, Michal Učeň, recenze
Logitech Alto Cordless - pohodlí na prvním místě
Notebooky zvyšují náskok v prodejnosti oproti stolním počítačům, a tak se pro ně objevuje mnoho příslušenství. Přestože notebook má výhodu v mobilitě, jeho používání je nepohodlné a způsobuje nemalé zdravotní problémy. Řešením jsou podstavce upravující úroveň pohledu na displej. Logitech Alto Cordless nabízí navíc bezdrátovou a plnohodnotnou klávesnici.
Kapitoly článku:
  1. Logitech Alto Cordless - pohodlí na prvním místě
  2. Klávesnice - Design a zpracování
  3. Stojan - Design a zpracování
  4. Praxe a závěr
Je to už hezkých pár měsíců, kdy jsme recenzovali klávesnici s podstavcem na notebook Logitech Alto. Unikátní produkt v té době ještě neměl mnoho konkurentů a dodnes se setkáváme spíše s alternativou v podobě některých stojanů pod notebooky, ovšem bez klávesnice. Je samozřejmě možné si ji dokoupit, ovšem s použitím stojanu je často nemožné pracovat na klávesnici notebooku, a tak je komplexní řešení Logitechu dobrou odpovědí na požadavky uživatelů. Dnes se podíváme na novější alternativu ke zmíněnému Logitech Alto, kterou je kombinace stojanu a bezdrátové klávesnice s příznačným názvem Logitech Alto Cordless. Jako první se podíváme na balení, způsob zapojení a instalaci. Krabice je z velmi tvrdého materiálu, který je navíc uvnitř ochranného papírového obalu s reklamním potiskem. Vnitřní části jsou tak bezpečně uchráněny při přepravě.



Obsah balení je skromný, ale vystihuje asi vše, co je potřeba. Základem jsou dvě oddělené části - klávesnice a stojan - dále v krabici naleznete stručný uživatelský manuál, dvě baterie typu AAA a zdroj napájení s odpovídající násadkou pro evropské zásuvky. Přestože výrobce uvádí jako výhodu mobilitu celé sestavy, osobně se mi přenášení zdá být velmi nepohodlné a v balení nenajdete ani žádný obal, který by se kvůli rozměrům větším než jakákoliv taška na notebook docela hodil.





Parametry



ModelLogitech Alto Cordless
Rozměry klávesnice42,7 (šířka) x 21,8 (výška) x 2,0 (tloušťka) cm
Rozměry stojanu42,7 (šířka) x 23,6 (výška) x 1,6 - 4,2 (tloušťka) cm
Hmotnost klávesnice827 gramů (včetně baterií)
Hmotnost stojanu1210 gramů
Materiálplast, pryž
Počet běžných tlačítek103
Počet dalších tlačítek5
Úhel sklonucca 45°
Počet USB portů3 (v2.0)
Způsob propojení s NBUSB 2.0
Dosahcca 10 metrů


Instalace a zapojení


Instalace nebo spíše zapojení klávesnice je velmi prosté. Jak jste si jistě všimli, v balení není přiloženo ani CD s ovládacím programem SetPoint, jak tomu bývá u Logitechu zvykem. Pro zprovoznění stačí do klávesnice vložit dvě baterie typu AAA, zapojit stojan do elektrické sítě a USB kabel schovaný na zadní straně do notebooku a pak už jen stisknout na obou zařízení tlačítko Connect. Není tedy třeba nic instalovat. Z tohoto důvodu ale nečekejte ani žádné speciální funkce od klávesnice.