Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser - V kanceláři se neztratí

23.3.2007, Michal Učeň, recenze
Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser - V kanceláři se neztratí
Další ze série článků o setech klávesnice a myši se bude věnovat jednomu z produktů firmy Logitech. Kancelářský set Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser nabízí kombinaci klávesnice s informačním LCD displejem a kvalitní laserové myši a to navíc v bezdrátovém provedení.
Logitech má ve svém repertoáru už hezkou řádku setů a většinou se jedná o střední nebo vyšší třídu. Tentokrát se podíváme do cenově střední kategorie na opravdu zajímavý produkt a zaměříme se přitom především na klávesnici nabízející LCD displej, dotykový jezdec a další multimediální tlačítka. Přiložená myš je prakticky totožná s již testovaným setem Logitech EasyCall Desktop, pouze s trochu odlišným nástřikem, a proto si shrneme jen její nejdůležitější vlastnosti.

Balení produktu je ve formě papírové krabice s průhledným výřezem odkrývající myš a bezdrátový adaptér do USB. Odolnost by měla být dostatečná i při neopatrném zacházení při dopravě.



V balení naleznete klávesnici, myš, USB adaptér bezdrátového spojení, prodlužovací kabel do USB, CD s ovládacím programem SetPoint, šest kusů baterií typu AA a názorný návod na instalaci s popisem funkcí jednotlivých tlačítek klávesnice i myši.




Instalace


Instalace je vcelku jednoduchá a když se budete řídit pokyny v návodu, pak by neměl být nikde problém. Prvním krokem je zasunutí bezdrátového adaptéru do USB portu. U stolního počítače, kde je ve spleti kabelů stísněný prostor, můžete využít přiložený prodlužovací kabel.



Dále je nutné vložit do klávesnice a myši baterie. U klávesnice je kryt schován ze spodní strany a po jeho odklopení se před vámi objeví dva sloty pro čtyři baterie typu AA. K provozu je nutné do klávesnice vložit alespoň po jedné baterii do každého slotu, což je zejména dobré při výměně slabých baterií, kdy by jinak došlo ke ztrátě nastavení LCD displeje. Přiložené baterie jsou nenabíjecí (na fotografii jsou baterie referenční), ovšem díky výborné výdrži kolem 15 měsíců provozu nemůžeme výrobci nic vyčítat. Indikaci stavu baterie máte navíc stále na očích na LCD displeji, takže budete včas informováni, kdy je třeba baterie vyměnit.



U myši je to podobné, baterie se opět ukládají ze spodní strany a opět nejsou nabíjecí. Výdrž šest měsíců je sice slabší, ale pro myš dostatečná. Indikace je ze svrchní strany myši mezi tlačítky a to ve formě diody, která v případě slabé baterie červeně pulsuje, jinak se po zapnutí myši na chvíli rozzáří zeleným světlem.



Po zasunutí baterií do obou zařízení je potřeba nainstalovat ovládací program SetPoint. Od Logitechu jsem testoval už několik zažízení využívající tento systém a musím říct, že jsem se nikdy nesetkal s problémy. Tentokrát to bylo ovšem jiné a s instalací jsem se trápil několik hodin, problém byl nakonec v kolizi mezi ovladači s klávesnicemi z dřívějších recenzí. Pravděpodobně byl největším zádrhelem nainstalovaný program IntelliPoint od Microsoftu, po jehož odinstalování už jelo všechno v pořádku. Takže pokud budete mít podobný problém, zkuste tohle řešení.