Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser - V kanceláři se neztratí

23.3.2007, Michal Učeň, recenze
Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser - V kanceláři se neztratí
Další ze série článků o setech klávesnice a myši se bude věnovat jednomu z produktů firmy Logitech. Kancelářský set Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser nabízí kombinaci klávesnice s informačním LCD displejem a kvalitní laserové myši a to navíc v bezdrátovém provedení.
Logitech i přesto, že ke svým sadám přidává téměř pořád ty stejné myši, volí alespoň cestu odlišného nástřiku. I tentokrát myš dostala trochu tmavší barvu, aby více opticky seděla ke klávesnici. Tvar je bohužel opět určen jen pro praváky, takže je trochu smutné, že není k dispozici i verze celého setu, protože koncept myši má Logitech prakticky hotový a prodává ji i ve verzi pro leváky. Jedná se o model MX 610 Laser Mouse, která má úplně stejný tvar a od modelu v setu se liší pouze v indikačních diodách a možná v některých technických parametrech. Řešením mohlo být alespoň uvedení klávesnice jako samostatného produktu. Dominantním materiálem je kvalitní plast ve třech odstínech - svrchní kryt tvoří tmavě šedá metalíza, hrany jsou z lehce protiskluzové hmoty a podél levé strany se ještě táhne lesklá černá linka se třemi tlačítky. Jedinou materiálovou výjimku tvoří pryžové kolečko.



Spodní strana je velice strohá bez výraznějšího nápisu nebo popisu produktu. V zadní části je kryt na baterie, uprostřed pak červené tlačítko pro obnovení bezdrátového připojení a vedle něj laserový snímač. Ten má trochu netradiční umístění po straně a tak je malinko pozměněná trajektorie pohybu, podle mého názoru je to ale otázka zvyku po pár hodinách používání. Nenápadná je také indikace zapnutí myši, která zhasne po cca 20 sekundách a myš je tak ve spánkovém režimu, jenž tak prodlužuje výdrž baterií. Teflony nemají příliš valnou skluznost, na kancelářské úkony však bohatě stačí. V pohybu také trochu překáží hmotnost myši 144 gramů s bateriemi, což je už na nynější dobu trochu podprůměrná (či nadprůměrná, jak chcete) hodnota.



Myš využívá klasické vedení tlačítek od hřbetu myši, mezi nimi je nahoře umístěna indikační dioda stavu baterie a níže potom pětisměrné kolečko. Stisk tlačítek je už tradičně bez větších výtek, kolečko se otáčí poměrně zlehka a se slušným krokováním. Malým problémem je stisk kolečka, který je kvůli snadnému otáčení často spojen s nechtěným proklouznutím.



Myš má docela extravagantní tvar, který je na pohled pěkný a zároveň nese prvky ergonomie. Křivka levého výřezu pro palec je navíc zvýrazněna leskle černou linií od patky až po přední část myši.



Levá strana je bohatá na nastavitelná tlačítka, pro palec jsou přichystána hned dvě s implicitně nastavenými funkcemi Zpět a Vpřed, které samozřejmě můžete změnit v programu SetPoint. Vedle levého tlačítka myši jsou ještě tři tlačítka pro ovládání přiblížení a vyhledávání ovládané ukazováčkem.



Výrazný výřez do levé strany umožňuje pohodlné a jisté držení, dosah na tlačítka palcem je relativně dobrý, ovšem s menší rukou by to v případě onoho předního mohl být trochu problém.



Druhá strana je mnohem jednodušší, i tady je patrné mírné prohnutí dovnitř myši, ale o držení se starají dva prsty s dotekem pouze na konečcích. Jedná se tedy o jakýsi kompromis v držení mezi Logitechem, který většinou využívá celou plochu ruky a Razerem a jeho držení za pomoci prstů.



Tlačítka pro přiblížení jsou na myši tři, dvě samozřejmě umožňují webovou stránku nebo dokument zvětšit či zmenšit a poslední s lupou je na rychlé vyhledávání. Pro tlačítka můžete ale najít i jiné funkce a nastavit je v programu SetPoint.





ModelMyš ze setu Logitech MX 3200
Rozměry12,5 (délka) x 7,0 (šířka) xq 4,5 (výška) cm
Hmotnost96 gramů, 144 gramů s bateriemi
MateriálPlast, kolečko pryž
Počet tlačítek8 + connect
Typ snímačeLaserový
Způsob propojení s PCbezdrátové 2,4 GHz
Dosahcca 4 metry