Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser - V kanceláři se neztratí

23.3.2007, Michal Učeň, recenze
Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser - V kanceláři se neztratí
Další ze série článků o setech klávesnice a myši se bude věnovat jednomu z produktů firmy Logitech. Kancelářský set Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser nabízí kombinaci klávesnice s informačním LCD displejem a kvalitní laserové myši a to navíc v bezdrátovém provedení.
Funkce tlačítek myši můžete stejně jako u klávesnice pohodlně upravit v programu SetPoint. Kromě nastavení obou hlavních, bočních a zoomovacích tlačítek je tu k dispozici i zvolení funkcí pro pohyby kolečka do stran. Lze tak získat o dvě tlačítka navíc, případně ponechat implicitní horizontální scrollování, ale upravit jeho citlivost a akceleraci. Kromě klasických nabídek pro spuštění zvoleného programu je také možné si třeba vybrat přepínání oken nebo klávesové zkratky.



Podobně jako na klávesnici, i na myši je tlačítko pro rychlé vyhledávání, přičemž je možné si opět zvolit vyhledávací prostředek.



Myš jsem podrobil tradičnímu testu pro zjištění odezvy v programech Mouse Rate Checker a Direct Input Mouse Rate. Výsledky kolem osmi milisekund nejsou na kancelářkou myš překvapením a na běžnou práci je to hodnota bohatě postačující.




V praktickém testu musím jako hlavní klad zmínit ergonomii a slušné zpracování se solidně rozmístěnými tlačítky. Držení je poměrně stabilní, stejně tak pohyb myši po podložce celkem dobrý, i když kvalita teflonů není ideální. Bohužel se potvrdil i závěr testu minulého setu Logitechu s touto myší, protože snímač i přes laserovou technologii jakoby vykazoval zpoždění. Obrazně by se to dalo vyjádřit tak, že po ukončení pohybu myši se ještě kurzor dotahuje na určené místo. V praxi to sice příliš nepoznáte, ale jednoduše není pohyb tak rychlý a přesný, jak by se dalo od laserového snímače čekat.




Závěr testu


V celkovém hodnocení setu musíme chtě nechtě vzít v úvahu cenu a v tomto případě to bude platit dvojnásob. Logitech samozřejmě vyrábí dobré a kvalitní produkty, tentokrát se ale podle mého názoru trochu netrefil přímo do černého, jak to je u něj zvykem. Set Cordless Desktop MX3200 není sice špatný produkt, ale nenabízí prakticky nic nového, čím by mohl uživatele zaujmout. Zvlášť zklamaný jsem byl z funkcí LCD displeje, který prakticky nemusel na klávesnici být a cena tak mohla klesnout o pár stovek níže. Za jediný světlý bod můžeme označit dotykového jezdce na přibližování a scrollování.

Samozřejmostí je u tohoto výrobce i preciznost ve zpracování, možnostech nastavení a pochválit musím i multimediální a funkční klávesy. Myš je do kanceláře postačující a její hlavní negativní vlastností je horší senzor a samozřejmě pro leváky bude nepřekonatelnou překážkou i její ergonomie. Sečteno podtrženo, máme tu kvalitní multimediální klávesnici a myš s pár tlačítky navíc, to vše ve velmi dobrém materiálním zpracování, ale také za vysokou cenu 2408 Kč s DPH. V poměru se stejně zaměřenými konkurenčními produkty je to sice cena průměrná, ale našla by se i levnější kombinace myši a klávesnice se stejnými funkcemi.


- Klikněte pro zvětšení -



Kvalita zpracování
Funkce LCD displeje
Dotykový jezdec
Myš pouze pro praváky
Možnosti nastavení
Odezva myši
Výdrž baterií
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena za set viz graf níže

Stále aktuální cena v českých obchodech

Graf ceny produktu Logitech Cordless MX3200 poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení setu Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser děkujeme českému zastoupení firmy Logitech