Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.3.2007, Michal Učeň, recenze
Další ze série článků o setech klávesnice a myši se bude věnovat jednomu z produktů firmy Logitech. Kancelářský set Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser nabízí kombinaci klávesnice s informačním LCD displejem a kvalitní laserové myši a to navíc v bezdrátovém provedení.
matata (1) | 23.3.201021:08
Zdravim, nefunguje mi na back a forward na myši. Mám to defaultně nastaveno ­- v IE to jede v chrome ne... Nevite jak to rozchodit?
Odpovědět0  0
halleer | 31.1.200912:01
Jen pro vysvětlení­- tato antibakteriální úprava ­(alespoň podle mě­) znamená, že materiál osahuje ionty ­(ION­) stříbra ­(AG­), které mají vynikající antibakteriální účinky. Velmi se uplatňije tato technologie v oblečení. Takže důlky to určitě nejsou.
Odpovědět0  0
Dejfa | 4.4.200722:06
Po instalaci SW z přiloženého CD se mi nezobrazila záložka My Mouse. Po odinstalaci, kontrole zda není nainstalován jiný SW pro ovládání myši a nové instalaci SW staženého z netu je situace stejná. Tzn. vidím My Keyboard a Tools, ale My Mouse nikde. Netušíte někdo co s tím?
Odpovědět0  0
petr novas | 12.4.20071:33
mám stejnej problém,my mouse mi set pointu chybí,co s tím ovladač mám poslední verzi 3.3
Odpovědět0  0
petr novas | 12.4.200711:54
už mi to jde,jen to chtělo přeinstalovat ovladač a nají ty 3 soubory v adresáři i386 a je to ok.
Odpovědět0  0
Dejfa | 12.4.200721:51
Abych řekl pravdu, tak nerozumím. mě ani přeinstalace nepomohla a nevím co je myšleno ­"tři soubory v adresáři i386­". Jestli můžete, pošlete mi nějakou podrobnější informaci.
Díky
Odpovědět0  0
Petr Novas | 13.4.200711:14
no mě to při instalaci vždycky napsalo ze nebyl nalezen soubor nazev nevim.dll a ja dal vzdycky storno a to byla ta chyba,ty soubory musíš najít a potvrdit OK pokud tedy máš windows xp s sp2,tak by měli být v adresáři C:­\WINDOWS­\ServicePackFiles­\i386 ,jinak pokud ti to tu hlášku neháže a instalace proběhne bez problému ,tak nevím.
Odpovědět0  0
Dejfa | 15.4.200721:49
Díky za info. Mě půroběhne instalace bez problémů, takže to bude jiný problém. No nic, stejně se chystám ten krumplik přeinstalovat :)
Odpovědět0  0
martines | 29.3.200722:33
Set používám už asi měsíc. Nejhorší je si zvyknout na HOME x End klávesy. Jinak je ale tichá a má jistý stisk kláves.
Co mě ale rozčiluje je dotykový jezdec. U předchozí klávesnice jsem ho nejčastěji používal k posouvání dokumentu, hlavně pak v internetovém prohlížeči. Jenže tady funguje jen jako zoom, navíc v IE 7 nejde plynulé zvětšování, ale přepíná záložky. Přitom pokud není nainstalovaný ovládací program tak dokument posová. Jak vypnout funkci zoom a zapnout posun jsem nikde nenašel, předpokládám že to tedy nejde. Což je asi největší mínus.
Odpovědět0  0
ut | 26.3.200715:33
Tuhletu myš mám už pěkně dlouho. Na funkčnost si nemůžu ztěžovat, ale kvalitní zpracování vypadá trochu jinak. Ta stříbrná část se dost rychle ošoupe, nejdřív pod prsty a později i celá plocha která se dotýká dlaně, tak během dvou měsíců při intenzivní práci na PC. Od logitechu bych čekal větší výdrž. Jinak mechanicky funguje bez problémů a lze s ní klidně hrát FPS. S prodlevou jsem nikdy problémy neměl, ale nejsem pařan.

Je ještě drobný problém s ovladači. Pokud máte tuto myš a z neznámého důvodu vám svchost.exe vytěžuje procesor třeba až na 100% tak za to může chyba v ovladačích ­(Logitech se prostě sekl­). Revizi driverů si nepamatuji, pro jistotu používám starší. Už se mi to nechce testovat jestli to se současnýma běhá v pořádku.
Odpovědět0  0
_Caderom | 23.3.200714:47
Jsem levák a ovládání myši pravou mi nedělá žádný problém. Věřím, že je jen velmi malé procento leváků, kteří nedokáží pracovat s myší pravou rukou. Má to i tu výhodu, že levou můžu zároveň psát nějaké poznámky na papír. :)
Odpovědět0  0
DoG (4) | 20.2.200823:52
to ma nenapadlo.. skusam to a ide to v pohode pravou rukou. ALE mat mys nalavo je ovela lepsie, lebo mozem ovladat zaroven numpad ­(sipky­)! ! !
Odpovědět0  0
PaulinhoCZ | 23.3.200710:03
Chtěl bych doma vyměnit klavesnici a myš. Nemusí to byt nezbytně nutně set, ale musí to být kvalitní a bezchybně fungovat. Když si občas čtu diskuse např. k DiNovo, nebo MX 5000, tak si říkam, jestli by nebylo lepe koupit samostatnou klavesnici i myš ­(a raději s kabelem, než bez­). Neměl byste někdo nějaký tip? Ještě upozorním, že potřebuji klavesnici včetně samostatné numerické části ­(takže tím páde vypadá MS 7000­).
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 24.3.200712:17
V blízké době­(cca do 14 dní­) bude recenze ještě jednoho setu, který by mohl odpovídat vašim požadavkům. Jinak bezchybně fungují téměř všechny sety od předních výrobců, ale závisí jen na vás jestli chcete bezdrát nebo ne a další požadavky. Jinak ale je někdy výhodnější koupit myš a klávesnici zvlášť, bohužel výrobci dost často dávají kvalitní klávesnice pouze do setů, což pak omezuje výběr myši.
Odpovědět0  0
CharlieXXX | 23.3.20079:40
Docela mě mrzí, že nebyl použitý standard BT, neboli zase další dongl navíc. Přitom např myš MX1000 ho měla a i sety s touhle myší také. Nové verze ale jedou jen přes firemní USB např. MX Revolution. Při té ceně by to neměl být problém.
Odpovědět0  0
Lucas (13) | 23.3.20079:02
Tato klávesnice vychazí tvarově z Logitech ELite ktera, nebyla moc kvalitni. Jednak po urcite dobre zacaly drhnout klavesy, tlacitka diky prilis male mezere jsou podstatne nachylnejsi na preklepy. ­(ted mam S 510 a je to velmi podobne­) nehlede na to ze jsem si opravdu nezvykl na to posunuti smerovych sipek a 4 klavesy End, Home, ins, Del, ale urcite se najsou uzivatele, kterym bude vyhovovat
Odpovědět0  0
Dj Rix | 23.3.20074:53
"Na klávesnici nenajdeme klávesu s funkcí nabídky Windows­".... zdá se mi to,nebo na pátém, obrázku zvrchu je jasně vidět mezi CTRL a ALT klávesa WIN ???
Odpovědět0  0
Fangorn (50) | 23.3.20075:17
Rekl bych, ze je minena spis klapka pro kontextovou nabidku ..
Nicmene z fotek mam pocit, ze ta tam je dostupna pres fn na printscreenu.
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 23.3.20078:17
Máte pravdu, pod nabídkou Windows byla myšlena kontextová nabídka­(to druhé tlačítko jsem nazval jako tlačítko Start­). Jinak to, že je dostupná přes klávesu FN je zmíněno dále, tohle bylo myšleno, že chybí mezi klávesami v té oblasti, kterou zobrazuje fotka pod odstavcem.
Odpovědět0  0
Fangorn (50) | 23.3.20079:15
Priznam se, ze jsem necetl podrobne, zajimalo me jen hodnoceni klaves samotnych... jeste by me zajimalo, krom stisku... mozna jsem to take prehledl, ale.. jak je na tom ta klavesnice s hlukem?
Jinak tohle reseni klapky s kontextem pouziva logitech uz dyl... a zjistil jsem, ze ji nepotrebuju az tolik, aby mi to vadilo na pripadny novy klavesnici ­- takze jsem je z volby nevyradil. Jen si ne a ne vybrat |: Chci rozumnou cenu, rozumny rozlozeni ­(tahle klavesnice je nekde na hrane, kterou jsem ochotnej akceptovat­), ntb­-likea co nejtissi s jistym stiskem ­(coz oboji bohuzel diskvalifikuje vsechny geniusy podobnyho charakteru, ktery jsem mel v ruce­). Podsviceni neni nutny, ale mela by umet ovladat minimalne hlasitost a bejt idealne cerna.
Coz mi naseptava.. ma nekdo zkusenost Genius SlimStar 310 a novejsi 311? Hlucnost, jistota stisku a pripadne kombinace vice nez dvou, tri klaves najednou?
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 24.3.200712:10
Hlucnost klavesnice je dobra, stisk je mekky a bez vetsiho zvukoveho doprovodu. Nicmene pokud vam staci klavesnice s ovladanim hlasitosti a par multimedialnich tlacitek, rozmyslel bych nad nekterou obycejnou klavesnici od Logitechu, pripadne od Microsoftu. I obyčejnější klávesnice jsou totiž kvalitní a pokud jsou pro vás některé funkce zbytečné, nemá cenu kupovat nic dražšího. Osobně bych volil třeba Logitech Media Keyboard nebo Logitech Media Keyboard Elite, od Microsoftu zase Digital Media Pro Keyboard. Sice jsem je nemel v ruce, ale Logitech ma obecne mekke a tiche klavesy a kvalita je temer zarucena, myslim ze neni co pokazit.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.