Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser

12.4.2007, Michal Učeň, recenze
Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser
Vlajková loď mezi bezdrátovými sety od firmy Logitech se může pyšnit kombinací kvalitní laserové myši a klávesnice s propracovaným LCD displejem. Na první pohled docela nenápadná sestava překvapí nejen výborným zpracováním, ale hlavně rozsáhlými funkcemi, které si dnes představíme.
V praktickém testu se myš osvědčila především v činnostech, ke kterým je primárně určena. Držení je pohodlné i při delší práci, hmotnost je ale kvůli bezdrátovému provedení a integrované baterii vyšší. Vše zachraňují celkem kvalitní teflony s dobrou skluzností i stabilitou na podložce. Rozmístění tlačítek je až na jedno před kolečkem dobré a jsou tak snadno v praxi použitelná. Technologie Bluetooth zvládne obvyklých deset metrů vzdálenosti od počítače, které můžete využít třeba na prezentaci nebo ovládání počítače z pohodlí pohovky.



Co se týče snímání, laserový snímač má dnes už dávno překonanou hodnotu 800 DPI. stejně tak je podprůměrná i hodnota odezvy naměřená v programech Direct Input Mouse Rate a Mouse Rate Checker - kolem 12 milisekund. Snímání je i přesto slušné a myš zvládá i rychlejší pohyby, takže si s ní celkem slušně zahrajete i počítačové hry. Na její kancelářské zaměření je však dostatečně přesná a v tomto ohledu s ní budete jistě spokojeni.




Závěr testu


Po několika dnech používání celého setu jsem jej zařadil mezi ty velmi dobře vyvážené s vynikajícím zpracováním a funkcemi. Drobné chybky na myši jsou u setů téměř pravidlem, a tak je pro mě Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser jedním z nejpoužitelnějších setů, které jsem zatím držel v rukách. Klávesnice má výborné ovládání pomocí dotykových jezdců, navíc nabízí i funkci LCD displeje, který konečně nezobrazuje jen aktuální čas a datum, ale také slouží k informování uživatele a ovládání počítače. Myš je zde trochu slabším článkem, zejména kvůli staršímu konceptu, přesto je ale pro kancelář jednou z nejlepších voleb. I když by se dalo očekávat, že výrobce zvolí některou novou myš z řady Revolution. Cena setu je 3 943 Kč s DPH, což může někoho odradit, ale pokud vezmeme v úvahu, že jsou v balení dva kvalitní produkty a klávesnici nelze koupit samostatně, pak je cena přiměřená.




Kvalita zpracování
Myš pouze pro praváky
Dotykový jezdec
Slabší odezva myši
Možnosti nastavení a funkce LCD
Vyšší hmotnost myši
Výdrž baterií
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena za set viz graf níže

Stále aktuální cena v českých obchodech

Graf ceny produktu Logitech Cordless MX 5000 poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení setu Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser děkujeme českému zastoupení firmy Logitech.