Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G100s: herní myš jednoduše

14.6.2013, Jan Vítek, recenze
Logitech G100s: herní myš jednoduše
Od společnosti Logitech jsme dostali na vyzkoušení novou jednoduchou myš řady G, která se tak řadí mezi herní modely. Nenabídne nám však podsvícení, kupu tlačítek a ani divoký design, ale zato je vhodná i pro leváky, slibuje dlouhou výdrž a také rozumnou cenu.
Kapitoly článku:
Pro odemčení všech možností myši Logitech G100s je určen jako v jiných případech Logitech Gaming Software, který dokáže pracovat s různými periferiemi řady G. Ty podporované a právě připojené se objeví na spodní liště, která pak nabídne i možnost přepínání mezi jednotlivými záložkami. Ta první záložka zde zobrazí pouze samotnou myš, na níž jsou zdůrazněny oblasti, s nimiž budeme moci dále něco provést. O to se ale postarí až další záložky.





Již na druhé narazíme na možnost tvorby profilů, které si můžeme pojmenovat a nutné je pak přiřadit je jednotlivým aplikacím/hrám, aby byly po jejich spuštění automaticky aktivovány. Profily si pak můžeme libovolně ukládat a zase zpětně načítat.




- klikněte pro zvětšení -


Především ale můžeme na této záložce nastavit funkce tlačítek, k čemuž poslouží následující obrazovka. Mezi dostupnými funkcemi najdeme jednak stisk klávesy, kombinace kláves, nebo blok textu, který tak trochu můžeme považovat za makro. Dále tu jsou klasické funkce myši, multimediální funkce, klasické klávesové zkratky (Alt+F4, Ctrl+C, Ctrl+Shift+Tab, atd.), možnost spustit vybranou aplikaci či otevřít složku, pak spouštění dalších aplikací (kalkulačka, e-mailový klient, atd.) a nakonec Ventrilo pro funkce hlasové komunikace.





Druhá záložka je určena samotnému senzoru, u nějž si můžeme až v pěti krocích nastavit rozlišení dpi, a to i nezávisle pro osu X a Y. Dále tu je dotazovací frekvence 125 či 500 Hz a nakonec tři pokročilé volby, které mluví samy za sebe.




- klikněte pro zvětšení -


Nakonec se můžeme podívat do nastavení, kde se dozvíme o verzi nainstalovaného firmwaru, nicméně to je jen pro informaci, neboť firmware stejně nelze u této myši aktualizovat.