Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech QuickCam pro vaše notebooky

24.5.2007, Jan Vítek, recenze
Logitech QuickCam pro vaše notebooky
Společnost Logitech má ve své nabídce množství webových kamerek, z nichž jsme si již nejednu v testu představili. Dnes to budou dvě kamerky Logitech QuickCam (Deluxe) for Notebooks určené pro použití s notebooky. Může se zdát, že tyto produkty již v recenzi byly, ale i přes své názvy se jedná o novinky, a tak doufejme, že oproti dřívějším modelům budou mít co nabídnout.
Logitech QuickCam for Notebooks a QuickCam Deluxe for Notebooks jsou, co se týče zpracování, slušně zhotovené produkty s ohledem na způsob svého použití. Použitý materiál vypadá solidně, ostření je adekvátně tuhé, abyste je nemuseli páčit a spony svou práci odvedou také slušně. 80cm kabel je pro použití s notebooky tak akorát, k dispozici máte vestavěný mikrofon, tlačítko pro rychlé pořízení fotografií a stavové LED, z nichž ihned poznáte, zda je kamera v provozu či ne.


QuickCam for Notebooks - orientační cena 1350,- Kč s DPH

Co se týče obrazových kvalit, pak zde se již hodnocení rozchází. Jak ukazuje první várka testů, QuickCam for Notebooks má problémy s vyváženým zachycováním barev a také její obraz není po celé své ploše ostrý. To QuickCam Deluxe for Notebooks se ve zmíněných testech ukázala daleko lépe. Jí zachycené barvy byly vyvážené a obraz snad i díky skleněné čočce po celé ploše ostrý, i když byl milimetrový papír v nativním rozlišení zachycen přece jen podivně a jeho linky nebyly hladké.


QuickCam Deluxe for Notebooks - orientační cena 2000,- Kč s DPH

Také v reálných testech mi připadlo podání obrazu kamery Deluxe znatelně lepší, i když se nejedná o žádnou úžasnou propast v kvalitě. Podle očekávání měla Deluxe lepší podání barev, ale to se s ubývajícím světlem může snadno zvrtnout v přesycený obraz. Celkově bych označil výkon kamer za odpovídající předpokladům. Nejedná se o žádný překvapivý zázrak, ale také v žádném případě o zklamání. Za své peníze dostanete odpovídající zboží.

Za zapůjčení kamer Logitech QuickCam for Notebooks a QuickCam Deluxe for Notebooks
děkujeme českému zastoupení firmy Logitech