Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 18 USB kamer - 2. část

29.9.2006, Jan Vítek, recenze
Megatest 18 USB kamer - 2. část
Dnes si představíme zbylých devět kamerek od firem Logitech a MSI. I dnes tu budeme mít zástupce 'samohybných' kamer, notebookové verze i prosté stolní. Přístí týden bude následovat vyhodnocení kamer podle kvality obrazu a vůbec funkčnosti.
Logitech QuickCam Express Plus je ještě chudší verze, než předchozí. Je ale dodávána v téměř stejném obalu, tedy v podlouhlé krabici s průzorem z plastu.



Kamerka je vyvedena ve světlé kombinaci bílé a šedé barvy, ovšem jinak je co se týče vzhledu a tvaru naprosto stejná jako předchozí Quickcam Connect.


Senzor
Cif CMOS senzor
Nejvyšší rozlišení - statické640 x 480 (interp.)
Nejvyšší rozlišení videa352 x 288 30FPS
OstřeníManuální
RozhraníUSB 2.0 (komp. s USB 1.1)
ZoomN/A


Kabel je rovněž dlouhý dva metry, takže zde je vše v pořádku. Co se týče úhlů, ve kterých se kamerka může rozhlížet, pak zde je kromě samozřejmých 360° kolem osy ještě možnost asi 80° náklonu dopředu či dozadu.






Největší změnou oproti předchozí kamerce je slabší senzor s fyzickým rozlišením pouhých 352 x 288 pixelů, které dokáže software interpolovat do 640 x 480. Video je však kamerka schopna ve fyzickém rozlišení snímat plných 30 obrázků za sekundu.



Součástí balení je stejný headset, jako u Quickcam Connect, tedy jednoduché peckové sluchátko s mikrofonem na stejném kabelu.






Softwarová výbava byla také ochuzena. Dodává se rovněž s firemní aplikací Logitech Quickcam verze 9.5, ale zde již chybí dodatečný HP Photosmart Essential 1.9.



Každým coulem tedy jde o výrobek určený pro ten nejnižší segment trhu, jak specifikacemi a vzhledem, tak výbavou.