Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.12.2003, Štěpán Mrázek, recenze
V minulém týdnu jste si mohli přečíst recenze deseti testovaných počítačových sestav. V dnešním článku si projdeme souhrnné hodnocení výbavy a výkonu u všech testovaných počítačů a provedeme si jejich srovnání.
John Black | 2.12.200311:36
Jistě jste si dali s testem hodně práce, opsat takovou spoustu manuálů a a project na každém počítači několik testů, ale nevím nevím. Sám si chci počítač koupit, v této branži se pohybuji již hodně let a proto jsem zabrousil na podobný test s očekáváním že mi pomůže se zorientovat.

Ovšem výsledkem vašeho testu je to, že sestavy mezi 50­-60 tisíci Kč jsou výkonější a vybavenější než ty za 20 tisíc. Jaké to překvapení! Ono srovnávat jakýkoliv parametr na sestavách v rozmení mezi 20­-60 tisíci je myslím čiré bláznovství. Osobně si myslím, že je takovéto srovnání o ničem a nikomu nic neřekne. Navíc měření výkonu je také zbytečné, rozdíli při použítí podobných kompnent jsou mizivé a rozdíl o jednotlivá procenta nemá cenu mást čitatele.

Mnohem užitečnější by bylo vypracovat obecný popis a doporučení komponent řekněme pro tři cenové hladiny a pak by si každý potencionální kupec mohl sám zkonfrontovat každou komponentu kupované sestavy vůči vaší doporučené. Tím by se vyloučili předražené sestavy a i sestavy se slabými místy. Takto můžete mást čitatele tím, že jsou předražené sestavy dobrá koupě ­- když vítězí např. v testech výkonu. Ovšem už nemá čitatel možnost zjistit jak by to asi bylo kdyby se v levnější sestavě zvolila o něco lepší graf. karta ­- třeba by výkon byl dostačující pro jeho potřeby...

No nějak jsem se rozepsal ­- neberte mů komentář nijak zásadně kriticky, megatest byl udělán vcelku dobře a rozsáhle, ovšem spíše jsem narážel na to, jestli to vůbec bude pro někoho dobré a užitečné, kromě těch pár firem kterým jsem udělali jistě dobrou předvánoční reklamu na předražené počítačové sestavy...
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 2.12.200312:32
Stran výrobců, oslovili jsme prakticky všechny významné české výrobce. To že chybí sestavy firem jako je Autocont či Libra je dáno tím, že nám prostě sestavu nepůjčili.

Jinak co se týká předraženosti. Věřím, že čtenáři si udělají obrázek dle poměrů cena ­/ výkon a cena ­/ výbava...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.