Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MS Office 365: kancelář v oblacích

26.5.2011, Jan Vítek, recenze
MS Office 365: kancelář v oblacích
Cloudové aplikace hýbou dnešním světem a není divu, když poskytují značné výhody. My se dnes zaměříme na Office 365, který Microsoft vytvořil jako nástupce BPOS. Zatím je k vyzkoušení nabízena pouze betaverze, ale proč si ji nevyzkoušet...

Microsoft Lync 2010


Dříve známý jako Microsoft Online Communicator se představuje Microsoft Lync, který pracuje s Microsoft Lync Server. Jedná se o IM klienta a náhradu za Windows Messenger, kterou díky nabízeným funkcím využijí spíše firemní zákazníci. Kromě textových zpráv můžeme zasílat také audio, video, nebo pozvánky na schůzky. My si pouze ukážeme, jak se k tomuto softwaru dostaneme z účtu Microsoft Office 365


- klikněte pro zvětšení -

Příslušný odkaz je na domovské stránce Office 365, po čemž se objeví výzva ke stažení asi 70MB instalátoru pro 32bitovou, nebo 64bitovou verzi operačního systému Windows. Vybereme si tedy tu pravou a necháme nainstalovat.



Následně se po nainstalování přihlásíme pomocí svého účtu, který používáme pro vstup do Office 365, načež se otevře průvodce jeho přizpůsobení (screenshot zde dole), nebo spíše rychlá nápověda.



... a také typické úzké okno samotného komunikátoru. Ten funguje tak trochu i jako Twitter, a to díky hornímu řádku nad fotografií uživatele, kam můžeme napsat, že si zrovna měníte trenky, perete trenky, kupujete trenky, nebo něco podobně důležitého a v rozbalovacím menu "Nastavit místo" ještě sdělíte kde. Fotografii je třeba si předem nastavit, a to třeba dvojklikem na obrys zatčeného Billa Gatese (více zde).

Hlavní okno využívají celkem tři záložky znázorněné modrými piktogramy - kontakty, kanály s aktivitami a konverzace.



Podívejme se také na možnosti nastavení, kam patří také volba zvukového zařízení (zvukové karty) a videozařízení (webkamery) pro videokomunikaci nebo také nastavení osobních údajů. Jedná se tedy o celkem snadno pochopitelný komunikátor, ale my jej již zkoumat nebudeme a rovnou se posuneme k poslední kapitole.