Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI R5770 HAWK: nadstandard za příplatek

25.5.2010, Petr Štefek, recenze
MSI R5770 HAWK: nadstandard za příplatek
MSI si poslední dobou dává záležet, aby v každé cenové relaci mělo něco pro náročnější hráče, kteří požadují více než běžný standard a jsou ochotni připlatit. Podíváme se na MSI Radeon HD 5770 HAWK, který se pyšní kvalitním chladičem a mírně zvýšenými takty.
MSI Radeon HD 5770 HAWK je kvalitní grafickou kartou, která během testování nezklamala v žádné z hodnocených oblastí. Mírně může někoho zklamat přetaktování, kde dosažených 940 MHz u jádra nelze označit za vynikající výsledek, ale nutno podotknout, že hranicí většiny Radeonů HD 5770 je povětšinou takt okolo 950 MHz. Nejdůležitější devizou této grafické karty je ovšem opravdu tichý a výkonných chladič, který může pracovat na podstatně nižších otáčkách než referenční, a přesto jádro spolehlivě uchladit. Výkony samotné karty leží ve stejné rovině jako u konkurenční GeForce GTX 260, která je i přes absenci DirectX 11 stále velmi zajímavou grafickou kartou.



MSI zde nastavilo (na rozdíl od řady HD 5800) poměrně zajímavou cenu, která dokáže promluvit do výběru grafiky do 5 tisíc korun. GeForce GTX 260 je o pár set korun dražší a levnější GeForce GTS 250 zase nemá dostatečný výkon, aby se novému jádru Juniper postavila. Zbývá zde jen referenční Radeon HD 5770 a speciální edice téže karty od výrobců, jakými jsou Sapphire nebo Gigabyte, které vycházejí o zhruba stokorunu levněji. Volba tedy bude záviset převážně na preferencích a náklonnosti k jedné ze značek. Ode mne dostává MSI Radeon HD 5770 HAWK rozhodně palec nahoru za velmi solidní produkt s vynikajícím chladičem.


DirectX 11
průměrné přetaktování
tichý chladič
Ikona Odkaz na databázi
solidní výkon
Ikona Odkaz na databázi
dobrý chladič
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 4 100 Kč s DPH


Za zapůjčení grafické karty Radeon HD 5770 HAWK děkujeme firmě MSI