Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Mustek Scan 1200 CU
28.2.2000, Jiří Procházka, recenze
Scanner, který se hodí pro běžné práce v kancelářích...
miroslavjiri | 15.2.201117:41
potřebuji stáhnout program pro fungování kde ho najdu děkuji za radu
Odpovědět0  0
šílenec | 19.3.20047:05
Zdravím nevíte jesi můžu sehnat pro tenhle skenr nějaký ovladače pro winXP??? byl sem moc rád
Odpovědět0  0
Jan Tuček | 9.10.200222:22

Prosím o radu. Tento scanner neběhá pod Win. 2000 profesional. Ví někdo o možnosti aktualizovat ovladač pro Win. 2000 profesional?
Jsem běžný uživatel a je to pohodovej malej scanner za slušnej price.
Provádím pravidelně nechtěný test ve velmi prašném prostředí - no a po roce stále ve slušný kvalitě skenuje bez údržby.
A kvalita je ok pro běžný materiál na netu (umělecký fotograf nemusí souhlasit)
Velmi tichý.

Odpovědět0  0
RENE | 1.8.200221:33

Prosim o radu,
jsem vlastnikem scanneru MUSTEK 600 CU a nemohu jej zprovoznit pod Windows XP. Jiz jsem zkusil instalovat ovladace pomoci fixwinxp a pomoci zmenou registru, ovšem pocitac neustale hlasi, ze skanner není pripojen (hlasi to konkr. program EasyScan). Skanner po nainstalovani ani není hlasen v pripojenych skennerech a digitalnich fotoaparatech - chova se jako kdyby nebyl pod napetim.
Pouzivam desku MSI 6380 LE s chipsetem VIA KT 266, VIA 4 in 1 ver.4.40. USB konektor na mem pocitaci funguje - pouzivam tiskarnu HP 845 C (nalezena a nainstal. Bez problemu) a pred instalaci Win XP jsem mel na pocitaci Win 98 SE, kde skanner fungoval bezproblemove.
Dekuji za radu Rene

Odpovědět0  0
Freeze.System | 2.8.20021:04

Mno já bych to vyděl asi tak že prostě pod WinXP nejsou ovladače, zbývá tedy buď napsat do firmy od které je Scanner(samozdřejmě anglicky) a nebo se pokusi naléz ovladače pro Win2k(Win2k a WinXP mají skoro stejé ovladače) takže by tohle mohlo projít ale jestli nejsou ovladače pro Win2k pochybuji že budou pr WinXP. Potom jedině nainstalovat jiný systém nebo Scanner prodat akoupit nějaký který bude mýt podporu pro WinXP. Taky se zkuste kouknout na http://www.drivershq.com tam by mohlo něco ohledně toho být. Kdyby jste potřeboval nějakou radu tak mi napište na mail a snad vám pomůžu a nebo jestli máte ICQ (popř. MSN Messenger) tak vám poradím On-Line :o)

Odpovědět0  0
lea | 21.11.200122:16

Mohu-li po delší zkušenosti srovnat tento scaner s HP scanerem, tak je Mustek krásný chudáček. Velice elegantní na pohled, každá majitelka kanmceláře na něj ráda naletí, obzvlášť pokud do techniky moc nevidí. Okouzlí vzhledem. Pokud na něj narazíte na stole pod haldou papírů z faxu, působí jako nějaký zázračný elektronický blok nebo ultratenký notebook. Vizuálně zaujme, ale jinak nic moc. To, co on umí každý jiný. Jednak se občas kousne a kromě toho scan bez českého OCR je u nás trochu nesmyslná záležitost. Doufám, že nám tu ještě čeština chvíli vydrží. Scanování obrázků ujde, soft je trochu tupý a výsledky nepřesvědčily. Vžaduje zkušenost s grafickými programy. A až si ofotíte fotky, můžete začít s přepisováním textů pěkně ručně. Uf! Pro zahraniční klientelu působící u nás - dobrý. Ale pro Čecha akorát hezká hračka snadno nahraditelná čímkoliv jiným. Jinými slovy je to taková docela hezká ptákovina pro krásymilovné baby, ale jinak na nic. Howgh!

Odpovědět0  0
Tomáš Gregovský | 28.10.200017:20

Zakoupil jsem si skener značky Mustek 1200 CP+ a jsem velice spokojen. Sice chyběly návody v češtině a přiložený software je také bez češtiny, niscméně Windows 98 vám práci velice usnadní.

Musím uznat, že mě velice potěšila jeho rychlost a kvalita skenování.

Ale nutno dodat, že tento sken má jednu dost podstatnou nevýhodu. Není opatřen žádným vypínačem, ani vypínačem na odpojení ze sítě. A pro jeho odpojení musíte vyjmou trafo ze zásuvky, takže před každým skenování a i po musíte líst někam hluboko pod stůl a sken si zapnout, vypnout.

Jinak jsem velice potěšen.

Odpovědět0  0
re | 18.2.200516:18
soft pour mustek 1200 pls
Odpovědět0  0
Lukas Petrasek | 12.7.200022:47

Netvrdím, že tento scanner je dokonalý, ale uvedené zápory nejsou zase tak pravdou.
Napevno přidělaný kabel je opravdu nepříjemnost. V místě, kde budeme scanner používat bysme ho potřebovali každý den odnést, ale není možnost přístupu k zadní straně počítače. A USB prodlužovák není zrovna standartní zboží.
Se stabilitou TWAINu zatím nebyly potíže. Jenom je nutné po instalaci restartovat PC. Skenner jsem tesoval na 4 PC s chipsety Intel, VIA i SiS.
Nefungující čeština v OCR není pravda. Na CD jdou dvě verze programu. Plný TextBridge 8.0, který to neumí a lite verze TextBridge Classic 2.0. V té se musí při instalaci zvolit Custom a vybrat podporu češtiny nebo slovenštiny.

Jinak v článku mi chybí alespoň zmínka o kvalitě skenování. Taky mi scanner připadá při práci velice tichý.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.