Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Navigace DreimGO DG220GC: couvejte bezpečně!

2.7.2008, Jaroslav Salcer, recenze
Navigace DreimGO DG220GC: couvejte bezpečně!
Koupí této navigace zabijete dvě mouchy jednou ranou. Budete mít nejen navigaci s kvalitním displejem, ale i pomůcku na parkování s autem. Již nikdy nebudete muset zbytečně otáčet hlavou při couvání. Celý prostor za vámi se zobrazí barevně na displeji, jakmile zařadíte zpátečku.
Blíží se čas dovolených, ceny navigací se neustále snižují a jejich sortiment je čím dál bohatší. Je tedy nejvyšší čas se po nějaké šikovné navigaci porozhlédnout a hlavně vybrat tu správnou. To, že nás navigace dovede na požadované místo, je samozřejmé. Pokud nevíte proč, tak si přečtěte článek Jak funguje GPS, v kterém se vše potřebné dozvíte. Podle čeho si tedy vybírat ?

Výrobci začali do navigačních přístrojů dávat různé bonusové aplikace, namátkou zmíním bluetooth handsfree, mp3 přehrávač, prohlížeč fotek nebo čtečku elektronických knih. Přesto si troufám říct, že dnes recenzovaný přístroj DreimGO DG220GC je něčím výjimečný. Má vše z uvedených aplikací a navíc ještě zmíněnou barevnou bezdrátovou kameru pro pohodlné couvání. Tato zpětná kamera bývá obvykle výsadou velmi luxusní výbavy drahých automobilů, ale tam je zabudovaná z výroby napevno a rozhodně není snadno odnímatelná. Zde u DreimGO je montáž kamery otázkou 15 minut a zvládne ji každý, kdo již někdy držel v ruce šroubovák. Před prodejem rodinného vozu si za stejný čas kameru opět vymontujete a použijete v dalším voze.

Specifikace DreimGO DG220GC
DisplejDotykový 4.3” LCD, 480 x 272 rozlišení, 65K barev
ProcesorSamsung® 2440 @ 400MHz
Operační systémMicrosoft Windows® CE .Net Core version 5.0
Paměť1GB NAND flash ROM, 64MB SDRAM
GPS přijímač20 kanálový GPS přijímač s chipsetem SiRFstarIII
Slot pro kartySD/MMC (kapacita do 2 GB)
ZvukReproduktor a mikrofon + 3.5mm jack konektor
LokalizaceEN, DE, CR, CZ, HU, RO, SK..
AplikaceDreimGO Navigator v10.0, Photo viewer, MP3 player, MP4 player, EBook, Bluetooth Manager
Bluetoothv1.2
Operační doba3~4 hodiny (GPS aktívní)
Hmotnost280 g
Rozměry115 x 82 x 22 mm
Tlačítka Power On/Off , tlač. pro návrat do menu, tlačítko reset
Obsah baleníDreimGO DG220BT PNA, miniUSB kabel, dotykové pero, CL adaptér, AC adaptér, držák do auta, DVD s mapami, SW a HW manuály, stručný návod, záruční list


Co najdeme v krabici


V měkké, barevně potištěné krabici se ještě skrývá bílá kartónová krabička. Ta je už tvrdší, protože chrání navigační přístroj, včetně veškerého příslušenství.





Samozřejmě najdete i 2 velmi stručné příručky pro rychlý start. Jednu pro navigaci a druhou pro parkovací kameru. Přiložena je i záruční kartička.


Příslušenství - na fotografii ještě chybí autonabíječka


Bezdrátový vysílač, anténa a kamera


Detail kamery


Infra diody kolem objektivu kamery slouží pro noční vidění

Celý obsah je pečlivě zabalen a složen a jak jistě víte, nikdy se vám nepodaří vše vrátit zpět do krabice v původním stavu. Co nás tedy čeká po rozbalení?

Především samotný přístroj DreimGO, síťový napáječ se dvěma výměnnými koncovkami. USB kabel, TCM anténa, aktivní držák do auta se zabudovaným přijímačem pro bezdrátový příjem z parkovací kamery a samotná kamera s kablíkem. Na kablíku je integrován napevno vysílač, který je určen pro komunikaci mezi kamerou a přístrojem DreimGO.


Dílenské zpracování


Samotný přístroj mě překvapil svou poměrně velkou hmotností a tloušťkou. Prostě je bytelný. V žádném případě nemá tendence k nějakému vrzání nebo skřípání při jakékoliv manipulaci. Tělo působí jednolitě a je vyrobeno z matného kvalitního plastu. Rámeček kolem displeje má rastr černého kartáčovaného povrchu s chromovanými okraji.


Uchycení na skle auta s detailem otočných kloubů

Držák do auta je aktivní, s možností připojení napájení. Konstrukce je kloubová, nastavitelná ve dvou směrech, tedy žádný třepotající se husí krk. Na skle se držák s přístrojem během jízdy ani nepohne. Přísavka je dostatečně silná, její uvolnění opravdu nehrozí ani po celodenním cestování. Možná pro lepší pohodlnost a rychlost nastavení optimálního sklonu v autě, by postačil jeden kulový kloub s jedním stavěcím šroubem, namísto dvou šroubů a dvou kloubů.


Navigace, které soupeřily s DreimGO zleva nahoře DreimGO a Asus R700, dole HTC Touch Cruise