Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.7.2008, Jaroslav Salcer, recenze
Koupí této navigace zabijete dvě mouchy jednou ranou. Budete mít nejen navigaci s kvalitním displejem, ale i pomůcku na parkování s autem. Již nikdy nebudete muset zbytečně otáčet hlavou při couvání. Celý prostor za vámi se zobrazí barevně na displeji, jakmile zařadíte zpátečku.
liborc (398) | 3.7.200812:48
15 minut montaz, 2 sekundy kradez :­-­)
Nebo si snad nekdo mysli, ze mu to na aute vydrzi dyl jak tyden? ;­-)
Odpovědět0  0
mirooo | 13.7.200822:58
A co tak to skusit namontovat za zadne sklo z vnutra auta, mozno by to slo..
Odpovědět0  0
Jirka_x | 21.7.200814:02
Kameru k navigaci DG220GC mám namontovanou již 3 měsíce. Zatím mi ji nikdo neukradl, a to nemám garáž a parkuji pouze venku většinou na sídlišti.

Možnost umístění kamery záleží na autě. Umístění dovnitř jsem zavrhl jednak proto, že mám sedan a také proto, že stačí trochu orosené zadní sklo a je skrz něj velmi špatný pohled. Někde na netu jsem četl zkušenost někoho co si ji nejprve umístil dovnitř za zadní sklo a nakonec ji stejně přemístil ven.

Já jsem si kameru nechal namontovat v servisu. Mám ji umístěnou pod křídlem, které je vzadu na kufru ­(pozn. těsně vedle středového sloupku křídla­) a je nasměrovaná šikmo dolů. Mám celkem dobrý pohled při parkování a kamera se ani nešpiní.

Jen pro informaci náhradní parkovací kamera k navigaci DG220GC se dá koupit samostatně včetně vysílače a v současnosti stojí jen 790,­- Kč včetně DPH viz odkaz.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Cena je nastavena nízko a tudíž je velmi přijatelná pro případ, že kameru někdo časem poškodí nebo ukradne. Já sám mám jednu náhradní koupenou, protože počítám s tím, že mi ji časem někdo poškodí nebo ukradne, ale zatím se to nestalo ;o­).
Odpovědět0  0
liborc (398) | 21.7.200814:21
Ze bychom uz doopravdy byli na ceste do zapadni evropy? ;­-)
Odpovědět0  0
Jan Novack | 2.7.200813:50
U kamery by stálo za to, aby autor dodal fotografie, jak provedl montáž a zapojení
Odpovědět0  0
BITCH | 2.7.200815:17
Tak tohle zvládne i dezertérka od škobku!Navíc autor psal že kameru neinstaloval...
Odpovědět0  0
_Teddy_ | 2.7.200817:39
No neviem. Ja mam cuvacie svetlo na vyklopnych zadnych dverach, takze ten kablik ku kamere musi byt sakra dlhy, aby som ho mohol natiahnut po obvode kufra, az uplne navrch pod strechu, do miesta kadial idu kable k svetlam, co su vo dverach. Fakt neviem, ako by som to tam primontoval...
Odpovědět0  0
Jaroslav Salcer (4) | 2.7.200818:14
Kablík je dlouhý dost, jde o to, aby se někde nepřicvaknul. Kamera by se měla namontovat těsně pod nárazník, ale někam tak, aby na ni nedosáhlo stříkající bláto. Chtělo by to vyzkoušet, než jí někam přivrtat napoprvně.
Odpovědět0  0
_Teddy_ | 2.7.200819:08
No, tak jedine miesto kde by na nu nestriekalo blato je asi v narazniku. Je ta kamera aspon vodotesna? Sice som v clanku nenasiel rozmery tej kamery, ale sudiac podla toho prsta, je len o trosku vacsia ako priemer palca. Tipujem tak 2cm priemer...
Odpovědět0  0
Tomcus | 8.9.20082:55
Možná bych řekl, že montáž do buď pátých dveří, nebo do dveří od kufru je výhodnější, protože je tam lehký přístup. Z důvodu různých nenechavců, by bylo lepší kamerku zapustit zároveň s vozidlem, aby nikde nevyčnívala, nebo jen 1­-2 mm. Je pravda, že by mohla být nevýhoda toho, že by byla vysoko. Jak je uvedeno v přiloženém návodu, je takováto montáž dost riskantní na našich silnicích, kde by člověk o ni mohl snadno přijít. A pokud se někdo rozhodne ji namontovat do nárazníku, tak jej bude asi muset napřet demontovat, aby nebyly vidět šroubky.
Odpovědět0  0
Jaroslav Salcer (4) | 2.7.200818:18
Není na tom co zkazit, zvládne to i blondýna. Prostě vzadu v kufru za krytem, jak se mění žárovky ve světlech, se najde která žárovka je ta couvací a k ní se jakýmkoliv způsobem přicvakne nebo přiletuje drát od kamery. Kamera je tedy spínaná 12V se zpátečkou a automaticky rozsvítí na dálku obraz v navigaci. Tedy přeruší se navigování a dokud je zařazená zpátečka, tak je snímán obraz kamery.
Odpovědět0  0
Tomcus | 8.9.20082:46
Pánové, montáž nebo spíš připojení drátků je velmi jednoduché, protože je přiložen pár rychlomontážních sponek ­(černá a červená ­- kostra a plus­). Na přívodu ke světlu se kdekoliv pouze sponka zamáčkne do izolace drátku jedním zářezem a to stejné se provede v druhém zářezu ve sponce s drátkem k čidlu. Potom se sponka zaklapne a je to vše, takže se nemusí ani pájet ani nikde drátek ke světlu odizolovávat.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.