Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Navigace GoClever 3550A: levněji už to nejde

12.9.2008, Jaroslav Salcer, recenze
Navigace GoClever 3550A: levněji už to nejde
GoClever 3550A rozhodně nepatří mezi notoricky známé přenosné navigace. Zároveň svým zaměřením není ani určena pro fajnšmekry, ale pro uživatele, kteří chtějí navigovat na cíl a hlavně nechtějí, aby je to moc stálo. Pokud mezi takové patříte i vy, čtěte dále.

Média


GoClever umí v základu prohlížet fotky, přehrávat mp3 a číst elektronické texty. Do médií se vstupuje hned z hlavního menu.


Do médií se dostaneme hned z hlavního menu

Velice stručně mohu shrnout následující. Na poslech hudby si po chvíli vezmete raději klasický mp3 přehrávač. Řekl bych, že i dnešní mobil přehrává hudbu s větší dynamikou než GoClever. Na druhou stranu, ne každý potřebuje nutně slyšet čtvrté housle, takže někomu bude stačit zvuková kulisa.

Přehrávání videa je plynulé, ovšem za podmínky, že videosoubor je překonvertován pro rozlišení 240 x 320 pixelů. U většího rozlišení se vám často stane, že obraz bude trhaný. Na takto malém displeji si dovedu představit sledování filmů maximálně při držení navigace v ruce v obýváku. V autě byste z filmu moc neviděli.

Čtečka elektronických textů má také jeden háček. Vidí jen soubory, které jsou ve formátu prostý text. Kdo čte elektronické knížky ví, že většina e-knih používá formát PDB či MOB. Existují sice freewarové konvertory, které převedou na text téměř cokoliv, ale komu by se chtělo celou svou knihovnu takto převádět.

Nicméně tyto funkce zde jsou a fungují. U navigace nejnižší cenové kategorie to tedy musíme brát spíše jako luxus.


Závěrečné hodnocení


Držím v ruce Low-End za nejnižší cenu určený pro uživatele, kteří chtějí vyhledat cíl a jet. To umí GoClever 3550A výborně a k tomu je také určen. Neklame tělem a nehraje si na něco, čím být nemůže. Je vybaven kvalitním mapovým softwarem a vším, co potřebujete k tomu, abyste se vydali hned na cestu. Ostatní funkce jsou spíše bonusem. Zmíněné nedostatky jsem musel zveřejnit, protože existují na trhu i lepší přístroje, které mají nedostatků podstatně méně. Také ovšem stojí podstatně více.



Pokud vybíráte vhodnou navigaci, doporučujeme také naše předchozí recenze GPS navigací DreimGO DG220GC, Asus R700 a Mio C720b.


Dobré řemeslné zpracování
Chybí sluchátka a pouzdro
Přístroj dobře padne do ruky
Třepotající se držák do auta
Rychlý start GPS
Nepřehledné menu navigace
Kompletní mapy Evropy
Trhavé pohyby mapy při jízdě
Ikona Odkaz na databázi
Mdlé barvy mapového prostředí
Ikona Odkaz na databázi
Slot SD/MMC nepodporuje SDHC karty
Cena v době testování: cca 3 200 Kč s DPH


Za zapůjčení navigace GoClever 3550A děkujeme firmě 100MEGA distribution