Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Není jenom Abit…
22.10.2001, Jakub Lohniský, recenze
Do redakce se nám dostala základní deska nepříliš známého výrobce, ale svými výkony nás velmi překvapila!
Jirka | 3.11.200122:26

Již dlouho jsem se tak nenasmal pri cetbe vsech prispevku.Když prochazim diskuse ke vsem moznym deskam a chipsetum opravdu nevim co vybrat. Asi se rozhodnu dle nalady pri nakupu.

Odpovědět0  0
woody | 6.11.200120:13

Neni zac, rado se stalo.
Koupe dle nalady? Jestli mate dost penez, ze nevite co s nimi, tak proc ne?.

Odpovědět0  0
TNX | 31.10.200112:44

Koukam, ze kazdy ma jine zkusenosti. Treba nechapu, jak nekdo muze rict, ze ECS neni znackovy board, kdy je to nejvetsi vyrobce boardu na svete. :-) S Octecama mam zkusenost dost prisernou. Zejmena co se stability tyka. Ale, ze by znackove byly o tolik lepsi, to zase ne. Jedine Asus drzi, pokud na nej clovek neda ATInu se jejich skvelyma ovladacema ;-). Treba MSI boardy jsem z deseti boardu ve firme reklamoval pet, coz mi prijde presprilis.

Odpovědět0  0
Mr. Sasi | 2.11.200112:06

Jestli ECS je to nejvetsi vyrobce MB, nevim, ale dle toho se znacka stejne neposuzuje, ale jinak s Vami souhlasim a s grafikou Ati nedelam ani omylem, ale ten pocet reklamovanych MSI je divny, no take je otazkou co jste snimi delal, to uz drtiva vetsina neprizna, ale i toto je klidne mozne. S MSI dela kolega, ale vypada to tam slibne, i kdyz ASUS je proste ASUS, s tim se neda nic delat.

Odpovědět0  0
frogg | 23.10.200114:35

Podle me by nebylo od veci udelat test a recenzi na ECS K7S5A, protoze deska je levna a vykona. Chipset je druhy nej na thu a u nas jsem v prodeji zatim "jednicku" VIAKT266A nevidel.
Takze mi pripada docela nesmyslne ze recenzujete jenom slabsi!!! Via kt266 misto lepsiho SIS735.
Mohli byste ji "sjet" s Tbirdem 1,0Ghz (266Mhz fsb) a ramkou 256 MB Kingmax (2T), k tomu treba MSI Geforce 2MX amate moji sestavu:-) ALespon si porovname cisla:-)

Jinak by me jsete zajimalo, kde sehnat nejakou vhodnou utilitu pro monitoring CPU ve Win ME, neco jako PC Alert 3 u MSI nebo ASUS Probe??

dik

Odpovědět0  0
dorf | 23.10.200115:20

Froggu, ty jsi jeste nepochopil, ze na techle strankach se "recenzuje" to, ceho se nejaky prodejce potrebuje zbavit? Nez kupovat VIA KT266, tak bud koupim levnejsi a vykonnejsi MoBo se SiS 735 nebo pro AMD zatim nejvykonnejsi VIA KT266A.

Odpovědět0  0
hanzs | 23.10.200119:30

Jake jsou rozdily mezi znackovymi deskami a neznackovymi? Pro me duvod proc si koupit znackovou je asi hlavne kvalitni podpora vyrobce (stale nove biosy a drivery) a dale pokud se vyskytne problem, tak na netu se lehce najde odpoved. (myslim ruzna disk. fora)
Jinak ja jsem reklamoval jak pcchips, tak i MSI. Zmetek muze vyrobit kazdy.
Co se tyka ECS boardu, v prakticky vsech testech na netu co jsem videl (cca 10) tak jen chvala na rychlost a stabilitu. Znamy si ji ted poridil tak uvidim jake bude mit zkusenosti.

Odpovědět0  0
Mr. Sasi | 23.10.200120:46

Rozdily mezi znackovymi a neznackovymi MB budu zde tezko v diskuznim foru dokazovat, ale jako "mensi" pametnik instalovanych MB zpocatku ruznych a pozdeji jen znackovych si muzu udelat jasno jen pro sebe. Vy byste se musel vzit do me situace a pak byste to snaz pochopil.
Zde je take dulezite pro co jsou PC stavena, to si musim uvedomit i ja.
Co se tyce Vaseho srovnani, docela s Vami souhlasim, podpora vyrobce, lehka pristupnost upgradu, informacni dostupnost vc. exploze, ale to je pro technika to nejlepsi co muze byt. Ja jsem na netu stale i pri montazi takze problem zjistim i pri teto cinnosti coz mi zajistuji prave "ti poradni vyrobci". A jeste se pri tom stavuji v diskusnimforu SH, to jedine se mi zde libi. A jeste bychom zapomeli na jednu skupinu, kterou nemam rad, ale toleruji ji - "parani" si jeste navic prijdou na sve pri pretakovavani svych "kremikovych rytiru".
A navic vehlasni vyrobci jdou s dobou, vzdy maji nejaky kvalitni model k dispozici, to ostatni jen obcas a pak padaji a nekdy pokud preziji, zase se vytahnou, podobne jako to bylo s temi Octeky a spoustu dalsimi.
Jinak pochopitelne zmetek muze vyrobit kazdy, to mate naprostou pravdu, ale jedno je jiste "poradni vyrobci" tech "zmetku" v prepoctu na stejne mnozstvi vyrabi mene i statisticky by to bylo dolozitelne.

Jinak jestli chcete tu ECS klidne, bude to vase PC a Vase investice, cetl jste 10 prispevku, prispevek je prispevek, tam se da napsat vsechno, a mimochodem me se to zda malo...prosim, mozna budete velmi spokojen a vysmejete se mi, ja to beru.
Prave je 20:35, jeste dodelam 1 PC a jdu dom. A PC opravdu kvalitni, ECS, Rhino, PC Chips a spol. tam nejsou ani omylem a budouci zakaznik bude mit take urcite velkou radost, kterou mu to PC s nejvetsi pravdepodobnosti odvede, ovsem neco to take bude stat. Budete mit takovou radost jako on i Vy? To je otazka. Vy se take klidne muzete radovat, ale on reklamovat....
Omlouvam se za pravopisne nesvary...
Mejte se fajn "hanzsi" a hodne stesti.

Odpovědět0  0
joro | 25.10.200119:34

Hmmm, tak nevím jestli souhlasit se závěry Jakuba (autora článku) - např. testy paměti ze sandry ukazují spíše na podprůměrný výkon, CPU a Multimedia benchmarky zase testují procesor a ne board... lepší jsou testy Quake ale zde má na vše zase vliv grafárná. Bez srovnání s konkurenci je to celé docela useless...

Odpovědět0  0
SVB | 23.10.200113:31

Rhino od Octeku jsem mel a ze zacatku chodilo v pohode, po nejakem case ale znicehonic uplne shorelo. Z toho compu se pak dala pouzit jen disketova mechanika.

Odpovědět0  0
Tom | 23.10.200113:48

..tyhle výsledky mohu plně potvrdit.

Odpovědět0  0
DJT | 23.10.200110:58

Tak mam takovej pocit, ze deska Octek Rhino-6VX byla kdysi v dobe Pentii absolutni spickou s radou oceneni. Pak se kvalita jejich vyrobku pravda trosku zhorsila, ale prej ze neznama firma.....

Odpovědět0  0
Ondras | 23.10.20019:19

Celkem slabe vysledky v propustnosti PC2100. Prakticky stejnych cisel dosahuji s PC133 SDRAM na nepretaktovanem TB1000/133, pamet je 256MB Kingmax, 4-way, CAS2, Turbo, deska Abit KT7A

Odpovědět0  0
Cubic | 23.10.20018:43

Kdo to vymyslel, ze novej athlon nema teplotni cidlo? Ma, problem je spis v tom, ze ho dnesni boardy neumeji obsluhovat a radsi pouzivaji svoje stare v socketu.

Odpovědět0  0
Mr. Sasi | 23.10.20018:47

No, zajimave, ale to ze na nich bezi Matrox je celkem opodstatnene, protoze ty dle mych zkusenosti jsou velice snasenlive, kdyz to trochu prezenu - se vsim, ale kdyz uz Matrox a provozovat slusnejsi grafiku, proc nesahnout po lepsim MB. (dobra VGA - dobry MB a vse ostatni) Zalezi na co jste to PC pouzival. Ono tam nechodi spousta jinych veci, nebo chodi, ale nic moc (3Com - tam nechodila ani jedna, 1394, SCSI od Adaptecu a merici karty - to je uz hrebik do rakve) a tyto jmenovane "werky" rozhodne nepatri do kategorie suntu a to neni jen muj nazor.
Boardy pro 486 a stara P jsou jiz za nami, ale posledni modely take nebudou az tak prevratne, ale mozna na ne nasazuji. Ja pracuji s jinymi MB a po zkusenosti s Octekem a ne jen s jednim si muzu udelat svuj obrazek a zavery sam.
Ja mohu jen "prasit" a pro nekoho mozna spatne. Opravdu se nyvyplaci setrit a pomer cena vykon je podradnejsi zalezitost, ovsem jen pro nekoho. To chce hlavne zkusenosti a tip, obecne rady a polemiky nepomahaji. Take neznamena ze nejdrazsi je nejlepsi.
To Octek Rhino je mozna tak do kancelare, ale zas aby mne stale nekdo zadal, take neni nic prijemneho.
Jinak ta ECS je cenove velice zajimava, ale skakat na spek asi nebudu, to jsem ostatne nikdy nedelal. Asi to krom ceny nebude zadny zazrak.
Jinak diky za nazor "hanzsi".

Odpovědět0  0
hanzs | 22.10.200122:44

to sasi a hnizdo: Ja mel v ruce boardy od Octeku pro 486, P100 a pro K6-II (MPV3 chipset) vsechny byly rychle a stabilni. Ty posledne jmenovane jsou denne v provozu je na ni Matrox G400 bezi stale dobre.
to redakce: Pokud chcete recenzovat desku s nejlepsim pomerem vykon/cena pak jedine ECS K7S5A (Sis 735 chipset) za 2500,- bez DPH, tak ve vykonu zrusi jak testovany Octek tak JetWay

Odpovědět0  0
JAL | 22.10.200123:48

Nove CPU Athlon XP sice tepl. cidlo maji, ALE...... Vse zalezi na cipove sade, ktera ochranu proti prehrati ridi. Pokud nebude cipset tepl. cidlo podporovat, nebude ani novy Athlon XP chranen proti prehrati. Vetu jsem mohl asi formulovat trochu lepe, za což se omlouvam.

Odpovědět0  0
Franta | 22.10.200122:28

Me na tom jela K5tka pekne dlouho a v poho... Ted uz sem o Octeku moc neslysel, to je fakt, ale driv to byla docela znama znacka.

Odpovědět0  0
Mr. Sasi | 22.10.200121:03

PC s MB teto znacky, ale starsim modelem, ma kolega v praci a kazdou chvili tam musim byt, a dobre radim v tomto pripade to chce sroubovak neustale po ruce. I kladivo by nekdy upotrebilo. Jinak co se tyce mizerne kompatibility a stability Rhina, tak ma kolega Hnizdo 100% pravdu. Mozna ze novy recenzovany model je lepsi, ale to muzeme jen doufat.
Nebo jsem nejspis nesika, kdyz pomyslim na to kladivo, to uz nikdo nedokaze.

Odpovědět0  0
Hnizdo | 22.10.200116:48

Nemuzete srovnavat kdejakou desku s Abitem (Intelem, Gigabytem, Asusem) jen na zaklade vykonu. To zdaleka neni vsechno. Od Abitu a dalsich uvedenych pozaduji take kompatibilitu s nejruznejsim HW a dlouhodobou stabilitu, v neposledni rade taky podporu (ovladace, user support), a taky za to zatracene zaplatim. Takto jednoduse muzete mezi sebou mozna porovnavat znacky Microstar, Soltek, Soyo atp. (a to jsou jeste solidni vyrobci)...

H.

Odpovědět0  0
Slim | 22.10.200116:43

Tak nevim, mel jsem dojem, ze nove procesory AMD teplotni cidlo jiz maji !?

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.