Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nVidia GeForce 7800 GTX - výkon pod drobnohledem

7.7.2005, Patrik Steiner, Martin Štěpánek, recenze
nVidia GeForce 7800 GTX - výkon pod drobnohledem
S recenzí nové grafické karty GeForce 7800 GTX jsem se docela opozdili, ale vše jen proto, abychom mohli přinést opravdu podrobné testy. Nově jsme se také podívali, jak na tom jsou grafické karty při přehrávání HD-Videa, které se začíná stále více prosazovat. Dále nechybí výsledky v nové hře Battlefield 2 a to vše i s dvojicí G70 v SLI režimu.


IL2 Sturmovik je nově zařazená hra. Sice je již staršího data, ovšem po aplikaci patche 4.01 jsou podporovány i moderní technologie jako Shader Model 3.0. Jinak testovat lze jak pod OpenGL tak i DirectX, bohužel v našem případě u testu pod OpenGL chyběly textury a tak jsme testovali s DirectX.

SLi se v této hře neukazuje jako ideální volba, jelikož výkon není vyšší než u jedné GeForce 7800 GTX, někde je dokonce výrazně nižší. Jinak při srovnávání s ATi je největší rozdíl v 1024×768.


Call Of Duty
Activision


Opět rozdíl mezi kartami není nijak oslnivý. V nejvyšším rozlišení 1600×1200 je mezi nejrychlejší a nejpomalejší kartou rozdíl 17%!!


Serious Sam: The Second Encounter


Serious Sam 2 začíná aspoň trochu ukazovat výkon GeForce 7800 GTX až v rozlišení 1600×1200, i když opět se nejedná o převratný rozdíl. O výkonu SLI snad ani nemluvě, za ty peníze v této hře nedostanete prakticky nic navíc.



Splinter Cell je hra známá svými post efekty, které znemožňují plného využití SLI a proto jsou karty ve SLI režimu stejně výkonné jako jediná. Co se týká rozdílu mezi GeForce 6800 Ultra a GeForce 7800 GTX je pouze 36%, tedy jen o chlup více než se zvětšil počet pipelines. Rozdíl s Radeonem X850XT PE je ještě menší.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.