Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Onkyo HTX-22HD: digitální herní sen

8.1.2010, Petr Štefek, recenze
Onkyo HTX-22HD: digitální herní sen
Kdybyste si rádi pořídili reproduktory vyšší kvality a nechcete investovat do děleného řešení v podobě zesilovače a dalších komponent, nemáte se dnes skoro kam obrátit. Pro fajnšmekry ovšem existuje řešení v podobě japonského výrobce reproduktorů značky Onkyo.
Onkyo HTX-22HD dokázalo, že v cenové relaci okolo 10 000 Kč lze najít kompaktní řešení, které zvukem neurazí ani rozmazlenější uši. Jeho zvukové kvality jsou nesporné a těžko bych s danou cenovkou vůbec hledal nějakou konkurenci. Rozmlsaní audiofilové by se samozřejmě podobným závěrům jen pousmáli, ale zde se bavíme o kompletním řešení reproduktorů, multikanálového zesilovače a dekodérů, které vás nezklamou v žádném reprodukčním módu a chvíle při filmech, hrách nebo televizi si skutečně užijete.

Velkým překvapením je reprodukce ve stereu, která není vyloženě špatná (ostatní přístroje podobného ražení jsou tragédiemi antických rozměrů) a nezadá si vůbec ničím s děleným řešením receiveru a reproduktorů v ceně okolo 15-20 tisíc korun.

Pokud holdujete jen a výhradně stereu a rádi byste tento systém využili jako kvalitní reprodukční doplnění řetězce pro přehrávání komprimovaných formátů, tak vám bez problému vyhoví. Náročnější ale asi sáhnou po samostatném zesilovači a menších regálových reprosoustavách, které již ovšem samozřejmě nemůžete umístit na stůl (stojany) a musí stát poměrně daleko před stolem počítače.




Ocenění TREFA získává Onkyo HTX-22HD
za výborný poměr ceny ku výkonu. Logo ocenění je ke stažení zde.


All-in-one řešení jsou vždy určitým kompromisem, ale i zde je vidět, že kompromisy nemusí nutně bolet a v konečném důsledku s nimi můžete být více než spokojeni. Ve většině případů bude tento set tvořit doplnění pro LCD / PDP televizor, konzolu (PS3, Xbox 360), DVD přehrávač či alternativně Blu-ray.

Nespornou devizou je krom zvukové kvality a kompaktnosti také podpora nejnovějších HD audio formátů a bohatá výbava vstupů a výstupů. Cena základního 2.1 setu se pohybuje v našich končinách okolo deseti tisíc korun a doplňující set Onkyo SKS-11 (3 reproduktory doplňující sadu na 5.1) vás přijde na další zhruba tři a půl tisíce (viz graf níže). Za danou cenu nekoupíte lépe, a proto si od nás sestava zasloužila ocenění Trefa Světa hardware.


Zvuk ve všech režimech
Sluchátkový výstup
Kvalita provedení
Ikona Odkaz na databázi
Podpora HD audia
Ikona Odkaz na databázi
Cena (ano, opravdu)
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 9 800 Kč s DPH (2.1)