Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 200W6CS - levných 20 palců

12.7.2006, Pavel Kovač, recenze
Philips 200W6CS - levných 20 palců
Velká řada z vás, čtenářů SHW, si žádala otestování tohoto LCD panelu, jelikož jeho parametry jsou vzhledem k ceně opravdu atraktivní. Uvidíme, jak si tento Prem.MVA panel povede v náročných podmínkách našich testů. Philips se tímto monitorem snaží prosadit v atraktivní sféře 20" wide LCD panelů.

Celkové hodnocení


Jak dopadl tento velmi levný kousek? Pomineme-li problémy s podsvícením a barevným podáním, jde o slušný monitor. Odezva je díky dobře zpracovanému (naprogramovanému) OverDrive velice slušná. Pozorovací úhly patří k průměru a vyplývají z technologie. Co se týče ergonomie, tak zde monitor dost pokulhává, nízký zdvih, malý náklon a absence pivotu z něj zrovna ideální monitor pro každé pracoviště nedělají.


Barvy jsou výrazně posterizované a nereálné, naopak výborné jsou barevné přechody, kde nedochází k absolutně žádnému proužkování, což je u této technologie nevídané. V hodně recenzích si stěžují na podsvícení, avšak tento kus nebyl až tak špatný. Tím ovšem nechci říci, že by podsvícení bylo nějak extra povedené, zkrátka takový průměr.




Ve výsledku je to tedy monitor s nepřesvědčivým barevným podáním a vrzajícími plasty, avšak s pěknou odezvou a slušnými pozorovacími úhly.

Opět zde máme odkaz na přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované s novou metodikou pomocí osciloskopu.


Příjemná odezva bez znatelného OverDrive
Slabé barevné podání
Nízká cena
Nerovnoměrné podsvícení
Ikona Odkaz na databázi
Špatná ergonomie
Ikona Odkaz na databázi
Nekvalitní tovární zpracování
Orientační cena 11 600,- Kč s DPH

LCD panel Philips 200W6CS zapůjčila společnost BGS LEVI Czech, které tímto děkujeme



Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřících přístrojů.