Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pocket PC Toshiba e740 Wi-Fi - Recenze

17.3.2003, Petr Hájek, recenze
Pocket PC Toshiba e740 Wi-Fi - Recenze
Podívali jsme se, jaké přednosti i stinné stránky má toto stylové PDA ze stáje Toshiby, jehož hlavními trumfy ve hře o uživatele jsou především grafický akcelerátor s 384 kB paměti a vestavěné Wi-Fi. Pokud se tedy dnes v práci nudíte, začtěte se do jedné z nejobsáhlejších recenzí PDA, která se kdy na Světu PDA objevila.
I Toshiba e740 má, jako každá věc, své světlé i stinné stránky, podívejme se ještě jednou na sumář největších výhod a nevýhod.

- Nestejnoměrné podsvícení, prokletí reflexivních displejů se nevyhlo ani tak skvělému přístroji, jako je Toshiba e740, při běžné práci v terénu příliš nevadí, multimédia také v pohodě, ale pokud plánujete číst každý den několik hodin před spaním, ještě pořízení e740 raději zvažte.
- Lámající se paprsky světla dopadající ze spodní zářivky pod různými úhly na jednotlivé body TFT displeje dělají pěknou paseku s barevností, přes jednobarevné větší plochy jsou pásy jiných barev, pokud pohnete rukou, tak vzniká zrakový klam "ubíhající dálnice".
- Situace přímo ze života, zatímco kolega Štěpán Mrázek nastavoval Wi-Fi, PH přihlížel. Pokud se chcete někomu pochlubit skvělým hospodářským výsledkem zobrazeným na grafech v Excelu nebo v nějaké prezentaci, určitě není nejlepší začátek, když dotyčnému nejdříve posvítíte do očí zářivkou, takže jedna dobře míněná rada - musíte si dát pozor, aby dotyčného skutečně oslnili výsledky Vaší práce a ne něco jiného...

+ Na poměry reflexivních displejů patří ten, který byl použit u e740 k těm lepším - bílá barva zde působí mnohem bělejším dojmem, než třeba na HP Jornadě 568, kde má téměř slonovinový nádech.
+ Pozoruhodný výkon v graficky orientovaných aplikacích.
+ Výborně a intuitivně navržené jednoruké ovládání.
+ Vestavěné Wi-Fi.
+ Rychlé nabíjení.

Podívejte se na následující srovnávací obrázek - zleva Toshiba e740, HP iPAQ H5450 a HP Jornada 568.




Srovnání dvou reflexivních displejů - Toshiba e740 spolu s HP Jornadou 568, obě na maximální jas:




Být zde kvalitnější displej, pak by byla Toshiba e740 vynikající, takto je "pouze" velmi dobrá. Pro všechny manažery, obchodníky a organizátory skvělý společník. Ať už plánujete používat Wi-Fi pro bezdrátový přístup do sítě nebo Vás lákají CF II a SDIO sloty, které poskytují výborné možnosti pro budoucí rozšíření, e740 Vám má věru co nabídnout.

Toshiba e740 je stylové PDA a mocný pracovní nástroj pro náročné uživatele v jednom. Nabízí především nekompromisní výkon na tom správném místě a na poměry PDA téměř absolutní rozšiřitelnost.

Děkujeme za zapůjčení společnosti CHG Trade, a.s.