Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Postavte si HTPC: SilverStone LC16B-M

31.10.2005, Pavel Kovač, recenze
Postavte si HTPC: SilverStone LC16B-M
Řada výrobců dodává pro využití coby HTPC barebone systémy jako set se základní deskou nebo rovnou kompletní počítač. SilverStone však nabízí samostatnou skříň, díky čemuž máte možnost si postavit HTPC opravdu podle vlastních představ.

Celkové hodnocení


Zhodnocení takovéhoto produktu je obtížná záležitost. Podobný výrobek se na našem trhu vyskytuje jen velmi vzácně, a tak si uživatel nemůže tolik vybírat. Budeme-li hodnotit skříň jako takovou, tak si zaslouží velkou pochvalu. "Šmajdající" kolečko je nejspíše vada jen konkrétního kusu, a tak tento neduh přehlížím. Tovární zpracování je provedeno na jedničku a nebude tak rušit vibracemi své okolí. Hrany jsou kvalitně zakulaceny a opracování čelního hliníku je taktéž kvalitní. Snad jen ty tlačítka by mohly mít příjemnější stisk. Hlučnost ventilátorů je slušná a jen málokdo bude požadovat výměnu za tišší model. Volba OLED displeje je opravdu dobrá. Nejen že takovýto displej nepotřebuje mnohdy nepříjemné podsvícení, ale je opravdu dobře čitelný za jakýchkoli podmínek. Dálkový ovladač je zpracován kvalitně a jeho ergonomie je naprosto vyhovující. Kvalita tlačítek by mohla být lepší, ale nejedná se o žádnou tragédii.

Vzhled je sice otázka vkusu, ale jsem si jist, že tato skříň ve většině případů neurazí a do obýváku zapadne jako ulitá. Pro příznivce stříbrné barvy je zde pak připravena i tato verze.



Hodnotit software je opravdu složité. Software pro dálkové ovládání a displej je neprosto v pořádku a dokáže se měřit i s takovými velikány, jako je Girder (pro něj je na CD přiložen i plugin). Podobně je tomu i u programu pro displej. Dokáže zobrazit dostatečné množství věcí. Velmi mě potěšila volba "Auto mode", kdy displej inteligentně reaguje na vaše požadavky. Bohužel program pro správu multimédií již tak kvalitní není. Je neuvěřitelně pomalý při přechodu z jednoho menu do druhého a občas je i dost nepřehledný. V tomto ohledu by se dalo mnohé zlepšit.


SilverStone - LC16B-M
Klady
Zápory
Celkově kvalitní zpracování
Kvalitní software pro dálkový ovladač a displej
Kvalitní OLED displej
Dobře řešené vnitřní uspořádání
Elegantní vzhled
Méně kvalitní software pro správu multimédií
Vyšší cena
Cena v době testování: 6815 Kč bez DPH (JSC-Computers)



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu SilverStone LC16M Lascala poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


SilverStone - LC16B-M zapůjčila firma JSC-Computers, které tímto děkujeme




Vývoj ceny testovaného produktu: