Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pouzdro na SD/MMC karty PDair – vkusné doplňky ještě nevymřely

19.4.2006, Pavel Bureš, recenze
Pouzdro na SD/MMC karty PDair – vkusné doplňky ještě nevymřely
Velká část pouzder pro kapesní počítače umožňuje uschovat jednu či dvě paměťové karty velikosti SD. Compact Flash karty není možné z důvodu jejich velikosti tímto způsobem přenášet. Pokud používáte více paměťových karet, všechny se do pouzdra nevejdou a je třeba se poohlédnout po jiném řešení. Jednou z možností je elegantní kožená „peněženka“ společnosti PDair.
Pouzdro k nám do redakce dorazilo v elegantní kartónové krabici a je dále chráněno papírovou výstelkou.




Peněženka je vyrobena z měkké kůže, po vybalení z krabice ucítíte typickou vůni. Pouzdro je velmi pěkné, ostudu si s ním neuděláte.

Kromě 4 SD nebo MMC karet můžete do pouzdra vložit navštívenky, kreditní či telefonní karty. Na ně jsou připraveny celkem 2 menší přihrádky a jedna menší. Vlastní přihrádky nevypadají příliš propracovaně, přečnívající kůže vypadá, jako by ji zapomněli zastřihnout.


Pouzdro se dobře nosí, v zadní kapse kalhot o něm skoro nevíte (což nemusí být vždy klad, při ztrátě si nemusíte jeho absence hned všimnout). Kůže je měkká, takže se pouzdro přizpůsobí kapse, ve které ho nosíte.


Karty v jednotlivých kapsách pevně drží a díky tomu, že kapsa není ucelená, můžete karty pohodlně vysouvat.

Pouzdro stojí 25 USD (v přepočtu cca 600 Kč). Pro někoho to může být moc, cena peněženky se vyrovná levným pouzdrům pro kapesní počítače. PDair SD/MMC card wallet je však dobře vyrobené zboží, které majiteli ostudu neudělá. PDair nabízí ještě podobné pouzdro, do nějž můžete vložit i SIM karty.