Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor Radeon HD 5750 SCS3: pasivně chlazený hráč

10.6.2010, Petr Štefek, recenze
PowerColor Radeon HD 5750 SCS3: pasivně chlazený hráč
Dnes se nám dostal do testu pasivně chlazený Radeon HD 5750 společnosti PowerColor, která ostatním výrobcům ukazuje, že vše jde, jen se musí chtít. Pasivně chlazenou DirectX 11 grafickou kartu schopnou zvládnout nejnovější hry jsme rozhodně již dlouho čekali.
PowerColor Radeon HD 5750 SCS3 je vskutku zajímavou kartou, která osloví především ty, kteří hledají kompromis mezi výkonem a hlučností samotné grafické karty. V případě, že stavíte tiché PC, tak vám nezbývá mnoho továrních možností. Můžete si něco "zbaslit na koleně", což přináší nepříjemnosti v podobě hledání dostatečně výkonné karty a zároveň kompatibilního chladiče nebo následných problémů se zárukou v případě "upečení" karty a podobně. PowerColor v podstatě v současné době nabízí jedinou alternativu pro ty, kteří by rádi dostali výkon a DirectX 11 u pasivně chlazeného řešení. Smutné, leč pravdivé.



Samozřejmě zde nelze očekávat skvělé výkony v oblasti přetaktování, ale dosažený výkonový bonus byl v našem případě více než pěkný, a to bez nutnosti nějak speciálně řešit přídavné chlazení této grafické karty. Cena tohoto řešení je o několik stokorun výše než v případě nejlevnějších Radeonů HD 5750 1GB s aktivních chladičem, ale pro ty, kteří vědí, co hledají, se jistě tento příplatek bude jevit jako zanedbatelný.

Ostatní výrobci, jako jsou Asus nebo Gigabyte, se jistě chytí za nos a přinesou také vlastní řešení (i když je možné, že se tak nestane, neboť tento samotný model byl představen již několik měsíců zpět). Cena se v současnosti pohybuje okolo 3650 korun s daní v levnějších e-shopech.

DirectX 11
slabší přetaktování (?)
pasivní chladič
Ikona Odkaz na databázi
solidní výkon
Ikona Odkaz na databázi
slušná cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 3650 Kč s DPH
 

Za zapůjčení karty Radeon HD 5750 SCS3 1GB děkujeme firmě Czech Computer