Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Recenze programů určených pro Pocket PC od společnosti RESCO

27.3.2002, Štěpán Mrázek, recenze
Recenze programů určených pro Pocket PC od společnosti RESCO
Potřebujete nějakým způsobem usnadnit práci se svým Pocket PC ? S vhodným programem to není vůbec žádný problém. Podívali jsem se na některé programy od společnosti RESCO, které vám práci značně usnadní.
Ten kdo již pracoval s kapesním počítače vybaveným operačním systémem Pocket PC 2002 mi jistě dá za pravdu, že File Explorer vám poskytuje pouze ty nejzákladnější možnosti. Snad proto také existuje program společnosti RESCO pojmenovaný jako RESCO File Explorer. Jeho možnosti si popíšeme v dalších řádcích.

Program samozřejmě umožňuje procházení jednotlivých složek a souborů, dále umožňuje zjistit souhrnné informace o složce (viz obrázek 10), mezi jeho další možnosti také patří vyhledávání (viz obrázek 11) a dokonce je uživateli umožněno zakódovat soubory a následně je přes heslo dekódovat (viz obrázek 12 a 13).

Zakomponována je do programu také podpora práce se sítěmi či možnosti filtrování souborů (uživatel tedy není ochuzen o běžné funkce desktop file managerů). Další možnosti jsou již vcelku tradiční (beamování souborů přes IrDA či možnost náhledu přes seznam, malé nebo velké ikony, etc.)

Pozn.: Bližší informace o tomto programu naleznete zde.


Obr. 9 - RESCO File Explorer


Obr. 10 - Zobrazení informací o složce



Obr. 11 - Vyhledávání



Obr. 12 - Zakódování souboru



Obr. 13 - Dekódování souboru



Obr. 14 - Další možnost zobrazení RESCO Explorer

Závěr

Já osobně považuji představenou trojici programů za poměrně velice užitečnou výbavu každého Pocket PC. Kdyby nic jiného, pak vám velice usnadní práci s kapesním počítačem a přidají některé možnosti, které byste jinak nezískali. Ceny programů jsou následující:
  • Resco Zipper for PocketPC - 699 Kč
  • Resco Picture Viewer for PocketPC - 699 Kč
  • Resco File Explorer for PocketPC - 499 Kč

Všechny tři aplikace jsou ovšem dostání v balení Resco Utility Package a to za cenu 999 Kč. Pokud se tedy rozhodnete pro pořízení některého programu, doporučuji raději koupit všechny tři. Zaplatíte o tři stovky více za které získáte další dva programy navíc :o). Tyto produkty však rozhodně nejsou jediné (napočítal jsem dalších sedm produktů), které společnost RESCO prodává, z mého pohledu jsou však rozhodně nejzajímavější. Kompletní přehled naleznete na stránkách společností RESCO či Spektral (viz odkazy níže).



Za zapůjčení registračních kódů děkujeme firmě Spektral s.r.o.

Pozn.: Firma Spektral je výhradním distributorem produktů RESCO pro Českou republiku.