Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Red Alert 3: Uprising - výkonnostní srovnání

28.4.2009, Petr Štefek, recenze
Red Alert 3: Uprising - výkonnostní srovnání
Otestovali jsme grafické karty v populární real-time strategii Red Alert 3: Uprising, která se vyznačuje dobrou hratelností i kvalitní grafikou. Hra je dost náročná, takže na maximální detaily si ji budete moci užívat pouze na výkonnějších grafických kartách.
Red Alert 3: Uprising je při aktivaci všech možností graficky poměrně náročnou hrou. Slabší grafikcké karty jako GeForce 9600 nebo GeForce 8800GT se budou muset v případě plynulé hry spokojit s nižšími detaily bez vyhlazování. Obecně platí, že Red Alert 3 straní spíše produktům AMD, kde například Radeon HD 4830 překonává i takový kalibr, jakým je GeForce GTX 285. To je skvělá zpráva pro všechny fanoušky rudého tábora a důvod k pláči pro majitele drahých high-endových karet společnosti Nvidia.

Problémy s nefunkčním SLI byly naštěstí vyřešeny, ale výkon stále nedosahuje úrovně CrossFire od společnosti AMD. Rozdíly jsou patrné zvláště v hodnotách minimálních FPS.


Je velmi pravděpodobné, že Nvidia na podpoře této hry ve svých ovladačích ForceWare ještě zapracuje a výkon alespoň dorovná. Prozatím je ovšem pro fanoušky a náruživé hráče C&C: Red Alert 3: Uprising vhodnou volbou grafická karta od Radeonu HD 4830 výše nebo ideálně Radeon HD 4890, který si poradí beze ztráty kytičky i s rozlišením 1920x1200 nebo v extrémním případě po trošce přetaktování i s extrémním rozlišením 2560x1600.

Red Aler 3: Uprising si můžete zakoupit již od 750 korun v případě, že se spokojíte s jeho stažením z internetu a přiděleným sériovým číslem. Důležité je ovšem to, že ke hraní Red Alert 3: Uprising nepotřebujete původní Red Alert 3.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Command and Conquer: Red Alert 3 Uprising poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu: