Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung 2263DX: když jeden monitor nestačí

13.11.2008, Pavel Kovač, recenze
Samsung 2263DX: když jeden monitor nestačí
Využíváte často komunikačních nástrojů typu VoIP, IM nebo videotelefonování? Možná právě pro vás je monitor Samsung 2263DX s přídavným 7" displejem. Nápad je to zajímavý, jak si ale poradil výrobce se zpracováním a kvalitou obrazu? Na to se podíváme v testu.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280 x 800)


Interpolace je zcela typická pro monitory Samsung. Nic se za poslední dobu nezměnilo. Kvalita linek je na velmi slušné úrovni. Zkrátka žádné překvapení.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Stejně na tom je i interpolace jednoduché grafiky a textu. Zkrátka vše jak má být. Čitelnost dobrá a jednoduchá grafika není nijak výrazně rozmazaná.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Při praktickém testu u hry Half-Life 2 si můžete všimnout opět výborného výsledku. Dalšího komentáře asi není třeba.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Z velké části probíhá regulace pomocí podsvětlovacích trubic, a tak se podíváme i na průběh blikání. Ten má frekvenci 230 Hz, což není vůbec špatné.




Spotřeba


U spotřeby se ukazuje jedno menší úskalí tohoto monitoru. Prakticky posledních 30 % jasu se spotřeba nemění a zůstává na hodnotě 39 W. Je to známka toho, že skutečně není jas regulován jen pomocí podsvětlovacích trubic, ale i pomocí ovládací elektroniky. Navíc 39 W v maximu není zrovna ideální a již jsme tu měli panely s daleko nižší spotřebou. Je však pravdou, že Samsung v sobě nese i USB Hub, reproduktory apod., takže vyšší spotřeba je i trochu očekávatelná.

Spotřeba ve stand-by režimu je 3,5 W. Pokud zapnete pouze malý 7" panel tak vzroste na 7 W. Samozřejmě něco si bere z USB počítače, a tak asi nebude spotřeba samotného malého panelu pouze 3,5 W, ale o něco více.

Zde ještě jednou podotknu, že malý panel se má připojovat přes dva USB porty. Osobně jsem však neměl sebemenší problém i s jedním USB portem a panel pracoval naprosto identicky. Výrobce však určitě ví, co dělá, a tak je možné, ža zrovna váš USB Hub toto nezvládne. Moje cesta vedla buď napřímo z desky, nebo ze základní desky do Dell monitoru s USB hubem, odtud do tohoto Samsungu taktéž s USB Hubem a teprve poté do malého panelu. Obě kombinace fungují s jedním USB.