Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung CLX-3185: všestranný pomocník

15.12.2010, René Pfeifer, recenze
Samsung CLX-3185: všestranný pomocník
Široká paleta laserových tiskáren Samsung se na jaře rozrostla o novou modelovou řadu barevných multifunkcí. Svými parametry by měla oslovit menší či středně velké kanceláře. Jak bude na takovou práci stačit?
Kapitoly článku:

Test kopírky a skeneru


Rychlost a kvalitu kopírování jsme zkoumali podobnou metodou jako u tisku - tedy měření výstupu první strany a čtyř stran. Test skeneru probíhal prakticky souběžně s ostatními testy a obrázek o jeho funkci jste si již mohli udělat sami z předchozích ukázek.



Jak je vidět, kopírka zvládá své úkoly poměrně laxně. První černobílá kopie nám vyšla v průměru za 19 sekund a 4 strany za necelých 30 sekund. Výsledná kvalita kopií je však velmi dobrá, a to mono i vícebarevných. Okopírované písmo je věrné, dobře čitelné, téměř nerozmazané. Pouze světlé barevné odstíny zkresluje přístroj do žluté.

Kopie - detail
Sken 600 dpi - detail

A na konec skener, jehož rychlost je na 300dpi celkem svižná, i při vyšším rozlišení je čas 51 sekund solidní (pro srovnání, černobílá SCX-3200 skenovala při 600 dpi 85 s). Horní víko je sice velmi lehké, před rušivým světlem však kryje dobře a kvalita skenů je bez výraznějších vad. Ovládání skeneru je jednoduché buď prostřednictvím ovladače v PC (SmarThru) nebo tlačítkem Scan To na panelu přístroje.


Spotřeba


Ještě si znázorníme, jak zachází CLX-3185 s energií. Měřili jsme běžným zásuvkovým wattmetrem, berme tedy náš výsledek jako orientační.



Naše měření naznačuje, že Samsung CLX-3185 patří v šetření energie k průměrným modelům. Nastavení na přechod do úsporného režimu je na nás, od výrobce činí 15 minut. Po uplynutí té doby klesla spotřeba z 9 W v pohotovosti na 5 W. Odběr energie za provozu dosahuje maximálně 610 W při tisku a až 830 W při skenování a kopírování. Průměrná hodnota spotřeby nám vychází přibližně mezi 550 a 600 W, a to je o poznání více než udávaný průměrný provozní příkon 350 W.


Závěr


Naše dnešní recenze představila základní funkce barevného laserového multifunkčního stroje Samsung CLX-3185 z perspektivy běžného uživatele. Z tohoto pohledu se dá považovat za kvalitní nástroj k tisku, kopírování i skenování s kultivovaným provozem. Během testování jsme však odhalili několik rezerv ke zlepšení, a to zejména v oblasti provozních úspor a rychlosti práce. Dle specifikace doporučeného měsíčního zatížení lze multifunkci Samsung CLX-3185 řadit již do segmentu kancelářských strojů, reálné vlastnosti jí však vymezují vhodný prostor k využití v méně náročných podmínkách.

Kvalita tisku
Náklady na tisk
Kvalita kopírky
Rychlost kopírky
Skener
Spotřeba při provozu
Průměrná cena v době testování: 6 221 Kč


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Samsung CLX-3185 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení tiskárny Samsung CLX-3185 děkujeme společnosti Samsung ČR.





Vývoj ceny testovaného produktu: