Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung ML-1630: Laserový tisk s elegancí

16.10.2007, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Samsung ML-1630: Laserový tisk s elegancí
Laserové tiskárny jsou vyhledávané především díky výkonu a nízkým nákladům na tisk. Společnost Samsung se však rozhodla zaútočit zařízením, které zaujme svým vzhledem. Dokáže tato ozdoba kanceláře zabodovat i na poli výkonu a nestat se tak jen slepou větví líbivých, ale nepříliš užitečných zařízení?
Instalace ovladačů tiskárny byla bezproblémová; oproti jiným USB zařízením se tiskárna netradičně připojuje k USB ještě před instalací. Prostředí ovladačů je přehledné a nechybí kvalitní česká lokalizace, což je pro tuzemské uživatele určitě plus.


Tisk více (až 16) stran na list nechybí, navíc můžete určit jejich pořadí


Volba zdroje je tu tak trochu navíc, vzhledem k tomu, že tiskárna disponuje pouze jedním automatickým podavačem



Nastavení kvality jsou obvyklá, nechybí obligátní režim úspory toneru. Sytost tisku lze nastavit ve třech krocích, což není mnoho.


Dodatečné možnosti kvality tisku pomohou například s vylepšením čitelnosti textu



Na poslední kartě ovladačů zjistíte verzi (ty jsou mimochodem i na dodávaném CD aktuální) a najdete tu i tlačítka s odkazy na užitečné internetové stránky

Vedle ovladačů samotných se nainstaluje také nástroj pro sledování stavu tiskárny, který vás informuje o chybách a zbývající kapacitě toneru - tuto vlastnost některé levnější tiskárny nenabízejí, takže Samsung si zaslouží pochvalu.


Takto vypadá nástroj pro hlášení stavu tiskárny, pokud je vše v pořádku. Černý sloupeček uprostřed indikuje množství zbývajícího toneru.


K hlášení stavu přísluší i několik málo nastavení

Možná si někteří vzpomenete na loňskou recenzi modelu Samsung ML-2010, která nevyzněla příliš dobře - zdá se, že se výrobce poučil a lokalizace ovladačů je toho důkazem. Navíc v nich nechybí nic podstatného. Kromě systémů společnosti Microsoft deklaruje výrobce kompatibilitu s různými verzemi OS Linux a MacOS.