Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone Precision PS05: moderní a levná

6.12.2010, Jan Vítek, recenze
SilverStone Precision PS05: moderní a levná
SilverStone není na poli výroby počítačových skříní žádným nováčkem, ovšem dlouhou dobu byl považován spíše za výrobce drahých hliníkových skříní, podobně jako Lian Li. Precision PS05 však stojí jen něco přes 1000 Kč, ale přitom nevypadá na pohled špatně.
Počítačová skříň SilverStone Precision PS05 je Middle-Tower s moderními prvky, mezi něž patří černý interiér, horní ventilátorové pozice a s tím spojené místo zdroje ve spodní části skříně, otvor v trayi základní desky, rámečky pro pevné disky, atp. Jenomže s cenou kolem 1200 Kč i s daní má Precision PS05 poněkud velké ambice, které pak těžko plní.



Co se týče použitého materiálu a zpracování, pak s 0,6mm plechem SECC nejdou dělat zázraky, ale přesto se konstrukce dá označit za dostatečně pevnou a ani bočnice se nekroutí. Za to bezesporu mohou ne pouze ohnuté, ale zakulacené hrany, které šasi posilují. Horší je to už s volným prostorem a zde je jasné, že skříň s rozměry 190 x 466 x 485 mm jej mnoho neposkytne. Jde především o malý prostor pro procesorové chladiče, kvůli čemuž jsme nemohli řádně nainstalovat redakční Noctua NH-U12P.

Další problém se týká dvou horních pozic pro ventilátory, které jsou zkrátka špatně provedené, neboť návrh kovové části skříně evidentně nepočítal s plastovým panelem nad nimi. Právě do něj se mají instalovat ventilátory, přičemž jeho plastové packy nejsou s to je pořádně zajistit a proud vzduchu je velmi omezen roštem pod nimi a děrovaným plechem s napevno umístněným a zbytečným prachovým filtrem nad nimi. Spodní ventilátorová pozice pak bude sloužit spíše k ofukování kabelů zdroje než k chlazení komponent.



Precision PS05 si tak trochu hraje na něco, co není a dle mého názoru by bylo lepší, kdyby nám SilverStone nabídl jednodušší skříň, která by ale měla lépe vyřešený vnitřní prostor a především byla prosta všech nelogičností. Takto se hodí maximálně pro průměrně výkonné sestavy a nenáročné uživatele.

Na 0,6mm plech je pevná
Špatně provedený systém chlazení
Moderní prvky
Chybí lepší možnosti pro správu kabeláže
Slušná cena
Vylamovací záslepky
Cena v době testování: cca 1 200 Kč s DPH, záruka 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu SilverStone PS05 Precision poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně SilverStone Precision PS05 děkujeme firmě SilverStone



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

SilverStone Precision PS05 is a Middle-Tower with modern components, by which we mean top fan positions, bottom power source unit's location, opening in motherboard tray, HDD frames, black interior, etc. One can say that Precision PS05 has quite big ambitions for a case with 1200 CZK price tag and such ambitions are at this price range difficult to meet.

The manufacturer used only 0.6mm thick SECC steel and it is clear that this material cannot be rock solid. However, the chassis is sufficiently firm and even the side panels are perfectly flat and not twisted. Many edges are not just bent, but rounded, which provides the extra strength. On the other hand there should be at least a bit more space inside, that is especially above the motherboard, because we were not able to install our Noctua NH-U12P into proper position.

Next problem concerns the top fan position, or rather the whole plastic panel that is simply not very well done and it's design clearly does not go with the metal part with its fan grills. The plastic panel should hold up to two fans with its plastic locks, but these are not able to hold the fans properly, whose airflow is very restricted by the metal grill below and perforated metal plate with useless dust filter above. There is also one bottom fan position, but this one according to our test is able to cool down rather just PSU cables than actual computer components.

In my opinion, Precision PS05 tries hard to act as a much better computer case than it actually is and it would be better if SilverStone had made it simpler, but slightly bigger and quit of unnecessary components. Like this it is suitable for just average computers and undemanding users



Vývoj ceny testovaného produktu: