Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility

8.9.2008, Jan Vítek, recenze
Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility
V tomto testu se zaměříme na externí boxy pro 2,5" mobilní pevné disky. Taková zařízení se dnes velmi hodí pro přenášení dat, protože jsou malá, nemusí vyžadovat zvláštní napájení a už i 2,5" pevné disky mají dnes příjemně velké kapacity a nestojí mnoho.

Thermaltake Max 4 N0018US


A máme tady prvního ze dvou zástupců populární společnosti Thermaltake, která je zajímavá velkým množstvím novinek, které neustále proudí na trh. To je na jednu stranu dobré, ale na stranu druhou nejde ve všech případech o produkty, které přinášejí něco nového a lepšího. Uvidíme, jak tomu bude v tomto případě.



Thermaltake Max 4 přišel ve větší bílé krabici a v ní je box dobře chráněn pěnovými výstelkami a igelitovým sáčkem. Max 4 je vyroben především z hliníku a jinak využívá plastová čela a stejně tak plastový vnitřek. A jako řadu jiných boxů jej můžeme připojit k rozhraním eSATA a USB.

ModelMax 4 - N0018US
Rozměry84,66 x 144,7 x 18,6 mm
Hmotnost300 g *
Materiálhliník, plastová čela
HDD2,5" SATA 150/300
RozhraníUSB 2.0, eSATA
KompatibilitaWindows, Mac OS
Verze-
* udávaná hmotnost je značně přemrštěná

Hlavní část je tedy hliníková a do ní jsou z obou stran zasazena plastová čela. Na horní straně se můžeme pokochat logy a informačními nápisy, které nás upozorňují na to, že jde o box pro 2,5" SATA pevné disky a že je vybaven rozhraními USB a eSATA.



Druhá strana boxu je pak zcela totožná. Pak se můžeme přesvědčit na zadním panelu, že nápisy nelžou a že je zde opravdu eSATA konektor i s mini USB a napájecím konektorem. Přední část má již jen logo Thermaltake, které je podsvícené modrou barvou.



Thermaltake si u svých produktů dost potrpí na bezšroubkovou montáž, což je aplikováno i zde, alespoň co se týče rozdělávání samotného boxu. Do toho se dostaneme po stisknutí dvou postranních tlačítek. Disk už je však třeba zespodu přišroubovat.



Vidět zde můžeme malý plošný spoj s elektronikou a konektory, od něž dopředu vede dvoužilový kabel napájející přední LED, od níž se světlo rozvádí plexisklem po celém nápise Thermaltake.


Příslušenství


Zde poněkud nezvukle objevíme v příslušenství napájecí adaptér (ten pro použití s USB rozhraním není potřeba), zatímco ostatní boxy se spokojí s napájením z maximálně dvou USB portů. Thermaltake však také chvályhodně přibalil záslepku s vyvedeným eSATA konektorem, dále veškerou potřebnou kabeláž, CD s ovladači a také měkký vak s poutkem pro jeho stažení.




Výsledky ATTO Disk Benchmark - USB 2.0