Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test Radeonu R9 285 v CrossFire (XDMA)

28.5.2015, Pavel Šantrůček, recenze
Test Radeonu R9 285 v CrossFire (XDMA)
Po testování GeForce GTX 960 v SLI zapojení se dnes podíváme do tábora konkurence, tedy AMD a jejich Radeonů R9 285 v zapojení CrossFire (XDMA). Bude pro nás CrossFire lepší volbou než SLI? No uvidíme!

Alien: Isolation




Hra je v metodice zařazena, protože generuje vysokou snímkovou frekvenci i ve vyšších rozlišeních, což je optimální pro některé testy slabších grafických karet. Alien: Isolation je FPS hra od vývojového studia Greative Assembly, která využívá vlastní engine. Hra spadá do programu Gaming Evolved a obsahuje vlastní benchmark. Veškerá měření jsou prováděna pomocí FRAPS s délkou testovací scény 128 sekund.

Rozlišení 1920x1080


Alien: Isolation graf


Alien: Isolation graf



Pro zvětšení klikněte na obrázek

Alien: Isolation graf


Rozlišení 2560x1440


Alien: Isolation graf 2K


Alien: Isolation graf 2K



Pro zvětšení klikněte na obrázek

Alien: Isolation graf 2K


V testované hře Alien: Isolation se zdá být situace vyrovnaná. Radeony R9 285 vyhrávají ve vyšším rozlišení a naopak prohrávají v rozlišení nižším. Pokud se ale podíváme na plynulost renderovaných snímků, je zřejmé, že CrossFire zde trpí na micro-stuttering u obou rozlišení. Výsledky CrossFire jsou tedy v této hře pro závěrečné hodnocení anulovány a vítězem se stává dvojice GTX 960 v SLI zapojení. Nutno ale poznamenat, že v rozlišení 2560x1440 je vítězství SLI poměrně na hraně, protože ten průběh na konci testu by měl být mnohem klidnější. Škálování CrossFire je 70 % v obou rozlišení.