Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.12.2002, Pavel Švéda, recenze
Sestava od Mironetu by podle známého kréda firmy měla patřit k těm nejtišším počítačům v testu. Ticho pro klidnou práci ale zdaleka neznamená všechno. Jak to nakonec dopadlo v případě našeho testovaného kousku se dočtete dále.
Qruz | 23.7.200317:14

Nebyva dobre psat recenze na zaklade jednoho zdroje informaci. Tu famu, ze zvukova izolace je provedena materialem z bavoraku jsem slysel od Mironetu taky... Navic - jestli nebyl za posledni 2 roky zmenem izolacni material, doporucuji kousek toho 'unikatniho nehorlaveho zazraku' zapalit. Uvidite ten mazec.

Odpovědět0  0
pelagius | 14.12.200211:17

i prodavaci maji sve dny :-)) koukam ze HK a Pce jsou an tom uplne stejne :-)

Odpovědět0  0
pelagius | 14.12.200211:15

mylsim ze se vsici schodnem na tom ze mironet to nejak moc prehani stim odhlucnenim, na laiky to dela dojem a lidi kteri tomu trochu rozumej stejne u mironetu nenakupujou
dalsi veci je ze mironet ne vzdy dodava kompletni sadu manualu a driveru natoz pak treba kabely ke grafice

Odpovědět0  0
JirkaH | 12.12.200218:39

Sestava Mironet 5052 je vestavěna do skříně Eurocase Middle tower ML5410 Blue a nikli do midi toweru. K vlastnímu provedení skříně - otvory pro odvod vzduchu od přídavného odsávacího větráku totálně degradují výkon větráku. Myslím, že kulatý otvor s chromovanou ochrannou mřížkou by měl být v dnešní době samozřejmostí. Jenže to výrobci skříně asi těžko někdo vysvětlí...
A další připomínku mám k problému s napájecím zdrojem. Není sice uvedeno, jaký zdroj byl použit, ale dle www.eurocase.cz zřejmě ATX300W. Tento zdroj se bohužel chová tak jak je popsáno - po startu je velmi tichý a větrák zdroje ani moc nefouká. Teprve poté, kdy dojde k patřičnému "nažhavení", začne větrák pořádně větrat. A to je podle mého názoru pozdě. To se již totiž zdroj počítače stává bezkonkurenčně největším producentem tepla ve skříni, a teplo se bohužel šíří i do skříně. Jen tak mimochodem, když se podíváme na technickou specifikaci tohoto zdroje, tak si myslím, že pro tuto sestavu zrovna výkonem neoplývá. Bylo by velmi zajímavé, jak je na tom s teplotou např. HDD.
Nemusíte se mnou souhlasit, napsal jsem co si myslím a co jsem zjistil doma na svém PC. Ten zdroj mám doma v bigtoweru a v historicky velmi krátké době poletí...

Odpovědět0  0
Nex | 13.12.200214:48

Naprosty souhlas.Mam teda jinej case,ale zrejme tenhle zdroj.A uz letel.Koupil jsem no.1 zdroj Thermaltake pure power 420W(double fan) a ten nema chybu.Sice za 3700Kc,ale vrele doporucuju.

Odpovědět0  0
Josef Navratil | 12.12.200213:12

Rad bych se autora zeptal, jak vi, ze "v současnosti Mironet používá mimo jiné speciální hmotu podobnou tuhé modelíně, stejnou hmotu, kterou používá i významný německý výrobce automobilů k tlumení interiérů limuzín vyšších tříd.". Z propagacnich materialu firmy Mironet? Co je to za nesmysl, jak to vubec muzete tvrdit?
A k onomu honosnemu cipu, ktere ridi vetracky se specialnim tvarem lopatek ... kdyby tam nebyl, teplota by se zmenila jen zanedbatelne, nebo spise vubec (nechapu, ze se Mironetu vubec vyplaci strkat tam to programovatelne logicke pole ... hmm, asi je to dobre pro image ... own invention".
K odhlucneni pocitace bohate staci vrstva absorbentu na steny (divili by jste se co dokaze koberec!!). HDD jsou v dnesni dobe fluidnich lozisek spise zdrojem tepla nez hluku. Kazeta s komurkovym chladicim systemem ... co takhle zavrit jej do hermeticke kazety s nevodivou lazni?

Odpovědět0  0
Santi | 12.12.200214:47

Je fakt, že s tím čipem na řízení ventilátorků je to trochu přehnané.Těžko bude běžného uživatele, který sotva tuší co je to HDD, zajímat že mu jakási logika řídí ventilátorky :o)
S tím kobercem, ale moc nesouhlasím..je to totiž šílený pracholap a to není v počítači žádané.Mám lepší zkušenosti s molitanem o šíří 1cm.Sice není samolepící, ale splní tu samou službu a je o hodně levnější než nějaké speciality od Mironetu.

Odpovědět0  0
praktik | 12.12.200215:46

Proc delat tajnosti se "specialnim" tisicim materialem. Je to obycejny Tecsound (znamy take jako Silentec) vyrabeny v tuzemsku. Nevim jestli ho pouziva vyznamny nemecky vyrobce u sve limuziny, ale nejvetsi uplatneni ma u tlumeni stavebnich stroju. Odkaz na dodavatele lze najit zadanim nazvu do jakehokoli vyhledavace :)

Odpovědět0  0
666 | 12.12.200212:39

Kde sa da zohnat taky odhlucnovaci material?

Odpovědět0  0
pepik2 | 4.10.200310:17
Jestli to myslíš Vážně, mít tichý počítač, tak je Ti jakákoliv hmota k ničemu a ty řeči o teplopropustnosti a zárověň o pohlcení zvuku . Ha Ha, z principu je to ujeté­( už sama myšlenka a postup !­)
podívej se na http:­/­/www.pcarea.org­/modules.php?name=News&file=article&sid=58
tudy myslím vede jedna z cest !
Odpovědět0  0
Santi | 12.12.200212:36

Měl bych pár malých připomínek...:o)
Věta: "Každý z prodavačů má hluboké znalosti o výpočetní technice a dokáže je zákazníkovi srozumitelně podat."
mě docela pobavila.Znám pár případů (dokonce i z vlastní zkušenosti), kdy zákazník přišel do této firmy a chtěl získat nějaké informace ohledně nových sestav PC.Prodavač ho odbyl firemními novinami a odkázal ho, že až si vybere, tak ať přijde.
Takže takhle bych to viděl s odborností a ochotou podávat informace o PC.
Samozřejmě je to jen zkušenost z jedné prodejny v HK.
Trošku mě vadí, jak se v recenzi vyjadřujete neblaze o case od Eurocase.
Je to momentálně nejprodávanější typ u nás.
Každý nemá rád case typu "ET volat domů."


Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.