Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

The Witcher 2: zaklínání hardware

23.5.2011, Petr Štefek, recenze
The Witcher 2: zaklínání hardware
Postava zaklínače Geralta a jeho příběhy jsou v našich končinách poměrně dobře známy. Z velmi dobré knihy vznikla velmi dobrá hra a my se podíváme, jak si vede druhý díl po stránce hardwarových nároků.
The Witcher 2 Assassins of King je hrou, která tady dlouhé měsíce chyběla. Toto úchvatné RPG v hlavní roli s oblíbenou postavou je možná nejlepší hrou tohoto roku, ale fundované soudy necháme na předních herních magazínech. Důležité je, že pro užívání hry na plné detaily potřebujete ten nejlepší dosažitelný hardware, což znamená SLI v podání GeForce GTX 570/580 či CrossFire s Radeony HD 6900 v kombinaci se čtyř nebo vícejádrovým procesorem Intel Core i7.

Hlavním žroutem výkonu je zde tzv. uber-samling, který pracuje s několika renderovanými snímky téže scény a skládá z nich výsledný snímek (jednoduše řečeno). Výsledky jsou perfektní, ale většina z nás se bude muset smířit s nejvyššími detaily bez tohoto exotického typu anti-aliasingu.





Pro hraní stačí samozřejmě také slabší hardware a hra vypadá pořád krásně, ale musíte se smířit s tím, že již nebude tak dechberoucí jako v případě maximálních detailů. Jako minimum pro hraní bych viděl grafickou kartu na úrovni GeForce GTX 460 nebo Radeon HD 6870 s procesorem alespoň na úrovní Core 2 Duo E8500 nebo adekvátní tříjádrový model AMD. Procesor má na výsledný framerate také velmi podstatný vliv a dvoujádrové modely značně zaostávají za modely se čtyřmi jádry.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu The Witcher 2: Assassins of Kings poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu: