Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba AC100-10W: konkurence pro Atom?

12.10.2010, Jakub Doležal, recenze
Toshiba AC100-10W: konkurence pro Atom?
Operační systém Android dorazil do segmentu počítačů. Společnost Toshiba jej použila na svém nejnovějším modelu, který navíc vybavila platformou Tegra. Připravte se jeden z nejlehčích a nejtenčích "netbooků" na trhu.
Především chci ocenit výrobce za to, že se pustil do zcela neprobádaných vod a nabídl na trh novinku, která by mohla být inspirací pro ostatní.

Toshiba AC100 je ultratenký a ultralehký MID s moderním a vkusným designem. Všude kam dorazíte, vzbudíte zájem a obdiv. Navíc disponuje slušným výkonem, takže plynulost systému bude u majitelů netbooků vytvářet jistě pocity závisti. Přidejte slušnou výdrž na baterie a máte zde skoro ideálního společníka na cesty.



Nicméně najdeme zde i pár negativních aspektů, které mohou odradit řadu zájemců. Tím prvním je nemožnost přepnutí na anglickou klávesnici, včetně chybějící klávesy pro diakritiku (znaky ď,ť,ň nevytvoříte). Zde je stále prostor pro zlepšení. Druhým problémem je operační systém, který místy nezapře orientaci na dotykové telefony a trochu mi připomíná nemotornost Windows 7 na tabletech.

Pokud bych měl Toshibu AC100 někomu doporučit, byli by to prozatím především zkušenější uživatelé, kteří mají zkušenosti jak s Androidem, tak s jinými linuxovými systémy. Pro běžné uživatele zvyklé jen na Windows je tento MID místy možná až příliš odlišný a neintuitivní, ačkoliv kdo se nebojí změny, může koupí tohoto modelu získat velmi šikovného pomocníka.


Proklatě tenký a lehký
Systém potřebuje doladit
1080p přehrává bez zaváhání
Nízká kvalita webkamery
Vysoká výdrž na baterie
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 10 000 Kč s DPH, záruka 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Toshiba AC100-10W PDN01E-004015CZ poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení modelu AC100-10W děkujeme společnosti Toshiba




Vývoj ceny testovaného produktu: