Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba e400 - Modrá placka do každé kapsy

18.5.2004, Petr Hájek, recenze
Toshiba e400 - Modrá placka do každé kapsy
S příchodem procesorů série Intel PXA26x vydala Toshiba dva handheldy - model Toshiba e800, nehynoucí VGA legendu a lowendový typ e400 osekaný o přibližně 10000,- Kč, jenž se má stát přístrojem zastupujícím u Toshiby lowendovou PPC oblast. I tento model jsme důkladně otestovali a i v dnešní recenzi se s Vámi rozdělíme o zjištěné výsledky a naše dojmy z PDA.
Kapitoly článku:
Pohled na Today obrazovku prozrazuje, že Toshiba e400 je dalším z Pocket PC bez vestavěného správce běžících procesů, pokud tedy nebudete chtít procesy vypínat a přehazovat ručně, bude vhodné sáhnout po nějakém tom správcovském kousku. Naštěstí je z čeho vybírat a když přijde na věc, takový freewarový WisBar Advance předčí kolikrát i ty komerční kousky.

Paměti RAM je přítomno 64 MB, z nichž je k dispozici 62,12 MB, tedy množství na lowend více než dobré, časy, kdy PDA za více než 10 tisíc mělo jen 32 MB paměti, jsou naštěstí již nenávratně pryč.



Další plus pro Toshibu - Flash ROM Disk kapacity 31,22 MB je taktéž vynikající a válcuje mnoho tzv. highendových strojů, ve kterých nezřídka najdeme směšných pár MB (například u jinak vynikajícího HP iPAQu H2210 jen 3,84 MB).



Stav vestavěného akumulátoru je indikován na animovaném ukazateli v tradičním procentuálním měřítku, záložní baterie se nekoná, aspoň že si můžete sami jako uživatel nastavit, kdy chcete varovat o nízkém stavu dodavatele energie a zařídit se podle toho.



Podsvícení lze regulovat v celkem 10 stupních (včetně volby Off) a v jeho kvalitě nebylo shledáno nejmenší závady, zobrazovač Toshiby je v noci i ve dne plně srovnatelný s jinými transreflexivními displeji.

Ač se skokovou změnou, má i posuvný jezdec pro změnu hlasitosti vestavěného reproduktoru poměrně jemné rozlišení, takže není problém nastavit si tu správnou.



Další bodík pro Toshibu - výborná podpora práce se zvukem, je vidět, že firma pamatuje na mladší a vůbec uživatele konzumující digitální hudbu. Lze regulovat basy i výšky a dokonce i vyváženost (tedy vlastně hlasitost pro každý kanál sólo).



I pro mikrofon tu najdeme základní nastavení citlivosti, lze zvolit nahrávání buď jako Interview, Conference nebo svépomocně upravený Custom.



Integrovaný záznamník Toshiby nabízí trochu komfortnější rozhraní než tradiční systémový, totéž platí pro aplikaci World Clock informující vedle lokálního času i o čase světovém.



Utilita DataBackup sloužící pro základní zálohování dat může také někdy přijít vhod.




A na závěr screenshotové sekce ještě pohled na systémové informace: