Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba Satellite L10-119: Low-End notebook vhodný pro práci i multimédia

4.8.2005, Martin Kuchař, recenze
Toshiba Satellite L10-119: Low-End notebook vhodný pro práci i multimédia
Nejdostupnější model Toshiby - Satellite L10 je vstupní branou do světa mobilní výpočetní techniky a my se na něj dnes podrobně podíváme. Dle výrobce slibuje velmi kvalitní výpočetní zázemí za přijatelnou cenu a tudíž se stává oblíbeným mezi zákazníky, kteří hledají Low-End notebook, avšak požadují kvalitu a spolehlivost.
Tento notebook je řazen do Low-End kategorie a tím pádem má i odpovídající hardwarovou výbavu, čemuž následně odpovídají i hodnoty naměřené v testech. Testovaný model byl osazen procesorem Intel Celeron M 370 taktovaným na 1,5GHz. Tento procesor byl obsluhován čipovou sadou z rodiny Intel Montara GML i852GM. Podporovány jsou DDR paměti typu PC2700 a jejich maximální velikost může být 1GB. V tomto kousku bylo osazeno pouze 256MB. Integrovaná grafická karta Intel Extreme Graphics 2 není žádny silák a také pouze podpora DirectX 7 (a SW T&L) je na dnešní dobu již značně zastaralá.

Je tedy předem jasné, že tento notebook se na špičce výkonných notebooků rozhodně neumístí, ale pro kancelářské aplikace a práci na cestách, kde jsou kladeny potřeby na dlouhou výdrž baterie, je velice vhodný a jistě si tam najde své místo. Také díky nízké ceně bude určitě mezi mnohými uživateli upřednostňován.

Bohužel narozdíl od procesorů Intel Pentium M obsahuje Celeron M pouze 1MB L2 Cache a nepodporuje funkci Speed Step, která slouží pro plynulé přetaktování procesoru i za běhu. Nyní si v několika testech ukážeme, jak tento procesor obstál.





























Testy pamětí