Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba Satellite Pro A100 - design není vše

31.7.2006, Josef Brož, recenze
Toshiba Satellite Pro A100 - design není vše
Toshiba Satellite Pro A100 je nový notebook společnosti Toshiba. Jeho srdcem je výkonný dvoujádrový procesor Intel Core Duo T2400 a čipová sada Intel 945PM. Multimediální potenciál notebooku zaručuje grafická karta ATI Radeon X1600 s 256MB paměti.
Několik dní používání nové Toshiby Satellite Pro A100 ve mě zanechalo velmi dobrý dojem. Zejména po stránce výkonu se jedná se o velmi vyvážený výrobek. Notebook díky procesoru Mobile Intel Core Duo T2400 s taktem 1,83 GHz a výkonné grafické kartě ATI Mobile Radeon X1600 může po výkonnostní stránce konkurovat i desktopovým řešením (viz herní a DivX testy).

K dalším přednostem notebooku patří kontrastní 15,4“ displej s podporou technologie Toshiba TruBrite. Širokoúhlý displej je proto vhodný pro pohodlné sledování filmů. Dílenské zpracování notebooku je kvalitní, design přes určitou jednoduchost lze označit za ergonomický. Znovu připomenu perfektní softwarovou výbavu, ať už se jedná o multimediální Express Media Player, vyspělý power management nebo software ConfigFree pro správu sítí.


Toshiba Satellite Pro A100

Nová Toshiba není zrovna ideálním notebookem na cesty. Notebook sice není zvlášť těžký, jeho hmotnost se pohybuje kolem 2,7 kg, což při srovnání s 3,1 kg Fujitsu Amilo nebo 4 kg Asusem A7J, není tak tragické. Mobilitu 15,4“ notebooků obecně snižují především rozměry a s tím související neskladnost. Na druhou stranu mobilita u výkonných 15,4“ notebooků není nejdůležitějším parametrem. Určitým neduhem je rovněž vyšší hlučnost celého notebooku.

Závěrem mohu Toshibu Satellite Pro A100 doporučit uživatelům, kteří nepovažují vzhled za nejdůležitější prvek, ale ocení především výkon, poctivé zpracování a kvalitní zvuk. Cena notebooku se pohybuje kolem 40 500 Kč.


Výkon dvoujádrového CPU
Hlučnost
Kvalitní displej
Design
Zvuk
Ikona Odkaz na databázi
Firemní software
Ikona Odkaz na databázi
Ikona Odkaz na databáziIkona Odkaz na databázi
Orientační cena 45 500,- Kč včetně DPH, záruka 2 roky

Za zapůjčení notebooku děkujeme lokálnímu zastoupení jeho výrobce