Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba Tecra M11: malý pracant

30.6.2010, Jakub Doležal, recenze
Toshiba Tecra M11: malý pracant
Dnes se podíváme na zoubek profesionálnímu notebooku Toshiba Tecra M11 s moderním procesorem Intel Core i5 a grafickou kartou NVIDIA Quadro. Papírově nabízí Tecra slušné parametry, ale bude to ve srovnání s konkurencí stačit?
Tento model nabízí řadu pozitivních vlastností, avšak každá mince má dvě strany, a tak jsem v průběhu testování odhalil i několik nepříjemností.



Nejdříve si vyjmenujme klady. Jako první zaujme střídmý a elegantní design, který se do korporátního prostředí hodí více než lesklé plasty. Dalším plusem je rozumně rozvržená nabídka konektorů a přítomnost napájeného USB konektoru ocení každý zkušenější majitel. Také klávesnice pracuje na výbornou a její rozložení je takřka ideální.

Nyní se dostaneme ke stinné stránce notebooku. Hned z úvodu zmíním nepříliš zdařilý trackpoint, který ovládání systému spíš ztěžuje, než ulehčuje. Dalším zklamáním je nízká kvalita reprodukce zvuku. Po stránce výkonu je nejslabším článkem grafická karta, která se s herními tituly neumí vypořádat a výkon v korporátních aplikacích asi také nebude příliš velký.

Chlazení notebooku se při velkém zatížení dostává do úzkých a spodní část se nepříjemně zahřívá. Taktéž hluk ventilátoru na nejvyšší otáčky je poměrně rušivý. Pokud budeme hodnotit cenu, která se pohybuje v rozmezí 26 000 – 28 000 Kč, nenalezneme pro Toshibu přímého konkurenta, avšak v hladině nad 30 000 Kč číhá mnoho lépe vybavenějších protivníků.

Solidní zpracování, odolné šasi
Nízký grafický výkon
Výkon CPU, RAM, HDD
Vysoké teploty a hluk při zatížení
Softwarová výbava
Nízká kvalita reprodukce zvuku
Cena oproti konkurenci
Kvalita obrazu webkamery
Cena v době testování: 26 000 - 28 000 Kč s DPH, záruka 2 roky



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Toshiba Tecra M11-107 PTME3E-006004CZ poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení notebooku Toshiba Tecra M11-107 děkujeme společnosti Toshiba





Vývoj ceny testovaného produktu: