Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Visor DeLuxe - recenze jednoho z nejlacinějších Palmů

5.12.2001, Štěpán Mrázek, recenze
Visor DeLuxe - recenze jednoho z nejlacinějších Palmů
Kapesní počítače Visor od firmy Handspring jsou velice silnou konkurencí pro Palmy a to zejména kvůli jejich příznivé ceně. Dnes Vám přinášíme recenzi cenově velice zajímavého modelu Visor DeLuxe.
Kapitoly článku:
  1. Visor DeLuxe - recenze jednoho z nejlacinějších Palmů
  2. Bližší popis kapesního počítače Visor DeLuxe
Se stručnými specifikacemi Visoru DeLuxe jste se seznámili na předchozí stránce. Mimo jiné se tam píše, že napájení Visoru je řešeno dvěma AAA bateriemi. Přesvědčit se můžete na následujícím obrázku.

Obr. 5 - Napájení dvěma bateriemi formátu AAA

Jednou ze specifických vlastností Visorů je rozšiřující springboard slot. Existují pro něj desítky a možná už i stovky různých zařízení. O jednom z nich jsme již psali v samostatném článku a ještě se jim budeme věnovat.

Obr. 6 - Springboard slot

Kolébka je zcela obyčejný výlisek z plastu, který plní svoji funkci, avšak rozhodně ničím podstatným nezujme. Snad jen tím, že by mohla být trochu těžší aby tolik necestovala pod stolem.

Obr. 7 - USB kolébka

Pozn. Osobně by mě zajímalo, kdy někdo udělá opravdu hezkou a na pohled příjemnou kolébku. Ač jsem technik a mnoho let studia na strojírenských školách do mě vrylo tendence upřednostňovat funkčnost, zde bych opravdu ocenil příjemný design.

Další zajímavá věcička je pero (stylus). Vypadá vcelku pěkně, dobře se drží a je maximálně praktická. Po odšroubování předního plastového hrotu dostanete na jeho druhé straně tenoučký hrot, kterým můžete Visora resetovat. Odšroubováním zadního plastového konce zase získáte šroubovák, kterým můžete celého Visora demontovat.

Obr. 8 - Pero (stylus)


Obr. 9 - Demontované pero (stylus)

Na Visora jsme též nainstalovali oblíbenou aplikaci Benchmark 2.0 a změřili výsledky. Žádné překvapení se ovšem nekonalo, protože výsledek testu je totožný jako u srovnávacích hodnot pro (je zde i Visor DeLuxe) uložených v systému.

Obr. 10 - Benchmark 2.0

Aplikace

Mimo standardních aplikací jako jsou Memo, Email, Date Book, Adress či Calc zde najdete také aplikace Date Book+, o které se jeden z mých kolegů vyjádřil "že je na rozdíl od Date Book normálně použitelná a není nutné kupovat další aplikaci za cca 40 dolarů".

Závěr

+ Cena
+ USB rozhraní
+ Slušně čitelný displej
+ Multifunkční pero (stylus)

- Design
- Příliš tvrdá tlačítka
- Starší verze Palm OS

Ceně: 8 200 Kč bez DPH
Záruka: 12 měsíců
Za zapůjčení kapesního počítače Visor DeLuxe k recenzi děkujeme firmě LEVI International