Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Welland ME747GK - Gb Ethernet v akci

25.9.2007, Jan Vítek, recenze
Welland ME747GK - Gb Ethernet v akci
Společnost Welland přináší externí AoE (ATA over Ethernet) box pro pevné disky s rozhraním SATA, jenž se může pochlubit Gb ethernetovým rozhraním a jednoduchým nastavením i instalací pevného disku. Jak je ale na tom s reálnou přenosovou rychlostí, to musíme teprve zjistit.
Kapitoly článku:
AoE box Welland ME747GK je zajímavé zařízení, jež se svým vzhledem podobá produktům společnosti RaidSonic, což není na škodu. Vnější hliníkový obal je pevný a dobře box ochrání, i když se přímo nepodílí na chlazení. To má na starosti malý ventilátor, jenž se naštěstí nevyznačuje typickým vysokým pisklavým hlukem, ale, popravdě řečeno, není přes hluk disku slyšet vůbec. Nemá tedy ale ani vysoký výkon a disk se tak dost zahříval.



Potěšující je rychlost tohoto zařízení a to jak přes Ethernetové rozhraní, tak přes USB 2.0. Výkony dnešních pevných disků tedy u tohoto zařízení tedy využije, i když tedy ne do krajností. S přenosovými rychlostmi bude ale snad každý spokojen. Nakonec se sluší zmínit o jednoduchém způsobu zálohování pomocí tlačítka BACKUP, které je rozhodně upotřebitelné.


Pěkné zpracování
Tiché, ale nepříliš účinné chlazení
Slušné přenosové rychlosti
Ikona Odkaz na databázi
Funkce BACKUP
Ikona Odkaz na databázi
Cena: 1941,- Kč s DPH

Za zapůjčení Welland ME747GK a disku Western Digital WD1600YS děkujeme firmě Czech Computer




---------------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------------

AoE box Welland ME747GK is an interesting device that resembles products of RaidSonic, which is not at all bad. Outer aluminium shell provides firmness and good protection for the drive, but it doesn't contribute to cooling. That is the job of small fan which luckily doesn't create high-pitched and sharp noise, but is on the otherhand silent and drowned down by running HDD. But it also is not powerful enough to keep every disk cool.

The good thing about this products is performance. Both Ethernet and USB 2.0 transfers are fast enough to make a good use of today's modern disks; however, not to the extremes. Anyway everybody should be satisfied. And the one last thing good to mention is the system for data backups that uses just one button on the front panel.