Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xerox Phaser 3125N - laser od pramene

11.2.2008, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Xerox Phaser 3125N - laser od pramene
Dnes se podíváme na laserovou tiskárnu od tradičního výrobce, balancující na pomezí nižší a střední třídy. V současnosti se výrobě těchto zařízení intenzivně věnuje mnoho věhlasných firem, a proto bude jistě zajímavé zjistit, zda i průkopník laserové tiskové technologie dokáže s ostatními držet krok, nebo je dokonce předčit.
V druhé kapitole se jako obvykle podíváme, jaké funkce nabízí prostředí ovladačů tiskárny. Nejnovější ovladače jsem stáhl z internetu (na CD byly o něco starší verze). Jejich instalace je bezproblémová a po dokončení se v systému objeví dvě nové tiskárny - Xerox Phaser 3125 PCL 6 a Xerox Phaser 3125 PS. Nastavení prvně jmenovaného zařízení jsou bohatší, takže se nejprve podíváme na ně.


Na této stránce najdete možnost vytištění různých informačních stránek a odkazy na podporu


Informace o verzi PCL ovladače. Obrazovka s informacemi o ovladači PS je identická, pouze číslo verze je 1.12.


Volby rozvržení jsou bohaté - od tisku 2,4,6,9 nebo 16 stránek na list, přes plakát 2x2, 3x3 nebo 4x4, až po tisk brožur





Nastavení kvality nejsou obzvlášť bohatá, nejvíc mi zde chybělo nastavení sytosti tisku (označované např. jako jas a kontrast)



Dodatečné možnosti výstupu zahrnují i možnost zvýraznění tištěného textu



Na této stránce mě zaujala kolonka Možnosti výstupu, kde si můžete zvolit tisk například jen sudých stránek nebo tisk v obráceném pořadí



Možnosti tisku v režimu PostScript jsou mnohem méně rozsáhlé






Při instalaci se v oznamovací oblasti hlavního panelu zobrazí i ikona stavového monitoru, chybí v ní však jakékoli informace o zbývající kapacitě toneru.

Vcelku lze říct, že v ovladačích nic podstatného neschází, ale očekával bych trochu podrobnější možnosti nastavení kvality tisku a vůbec obsáhlejší nastavení, vzhledem k tomu, že tiskárna již nepatří do nejnižší třídy. Prostředí je ale přehledné, a nic není třeba obtížně hledat.