Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Závěr Megatestu notebooků

22.4.2003, Štěpán Mrázek, recenze
Závěr Megatestu notebooků
Minulý týden jste si mohli přečíst celkem pět recenzí různých notebooků. Dnes se podíváme na jejich finální srovnání. Klíčové informace pro nás jsou…

Fujitsu Siemens AMILO A 7600



Notebook od společnosti Fujitsu-Siemens je jako jediný v našem Megatestu postaven na procesoru společnosti AMD. Používá mobilní Athlon XP 2000+, který mu poskytuje velice dobrý výkon. Potenciálního kupce jistě také potěší příjemný design, kombinovaná mechanika DVD/CD-RW a patnácti palcový displej. Negativní je však absence FIR portu a sběrnice USB 2.0.


Toshiba Satellite 1410-303



Společnost Toshiba je tradičním výrobcem notebooků, které jejich uživatelé hodnotí zejména pro kvalitu a provedení. Námi testovaný model vyniká nejen důsledným použitím mobilních komponent (čipová sada a procesor), ale také množstvím dodávaných programů. Jako jediný notebook v Megatestu nespoléhá na integrované grafické jádro, ale využívá služeb grafického čipu GeForce 4 Go 420. Škoda jen 14 palcového displeje a absence sběrnice USB 2.0. Velice dobrá je také cena notebooku, která činí 32 780 Kč a je nejnižší v našem Megatestu.


ACER TravelMate 281LC



Notebook od společnosti ACER překvapil výdrží v režimu na baterie. Díky mobilnímu procesoru Pentium 4-M s pracovní frekvencí 1,8 GHz se však není čemu divit. Vzhled řady TravelMate 280 se, ve srovnání s řadou TravelMate 220, také výrazně zlepšil. Celkově se jedná o model, který potěší každého příznivce mobilní techniky (USB 2.0, 30 GB HDD, 15 palců LCD a Win XP Professional). Škoda jen, že výrobce opomenul FIR (fast infra red) port...


UMAX ActionBook 575T-Combo



Notebook UMAX osloví asi každého, kdo očekává za svoje peníze maximum výbavy. Při ceně 34 000 Kč bez DPH dostanete notebook s FIR (fast infra red) portem, kombinovanou mechaniku DVD/CD-RW či TV výstupem. Škoda jen takových drobností jako absence USB 2.0 či pouze jeden slot PCMCIA. V každém případě se však jedná o velice dobrou volbu z pohledu výbava/cena.


LYNX Portable Desktop D1



LYNX Portable Desktop D1 není klasický notebook, ale přenosný desktop. To znamená, že v těle notebooku nenajdete baterii (na přání si ji však můžete dokoupit v externí podobě za několik tisíc). Na LYNXu (a platformě portable desktop obecně) je příjemné, že díky použití desktopových komponent může dosáhnout lepšího poměru výbava/cena. Za zmínku stojí třeba 4 porty USB 2.0, patnácti palcový displej, SPDIF výstup či Windows XP Professional.

Pozn.: Na další stránce najdete popis udělených ocenění.