Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.6.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Pokud máte klávesnici, grafickou kartu a počítačovou skříň s RGB podsvícením od jiného výrobce, může vám pomoci platforma Razer Chroma. Ta je totiž nyní kompatibilní s 500 produkty od mnoha značek včetně Lian Li nebo MSI.
DarkRichelieu (1240) | 3.6.20198:29
Myslím, že by zde měla zasáhnout evropská komise, kdy všem nakáže, že všichni si budou moct instalovat software jednotlivých výrobců na všechna zařízení a o tom nejlepším rozhodne neviditelná ruka trhu :D Když to zafungovalo u bank tak nějaký výrobce hardware nebude problém. Imho mám kompatibilní nesvětélkující ventilátory minimálně se všemi deskami všech výrobců PC komponent. Ale ano zhřešil jsem a mám nejspíš nekompatibilní svítící Logitech G910 Orion Spectrum CZ a Logitech G502 Proteus Spectrum a všechno ostatní jestli vůbec svítí a a mohlo by být kompatibilní je zavřeno v neprůhledné skříni Fractal Design Define R6.
A teď vážně, konečně se někdo odhodlal v tom udělat alespoň nějaký pořádek. Měli by si založit nějakou asociaci, kde to bude jako standard, aneb jeden software pro všechny jeden ­(to­) všechno řídí. A každý výrobce by pak jen dodával ovladače a profily.
Odpovědět0  0
NRX (170) | 3.6.201913:47
"Ale ano zhřešil jsem a mám ...­"

Tiez som zhresil ... v PC nemam nastastie jediny svetielkujuci ventilator ;­-P

...esteze existuju vyrobcovia, ktori nedavaju ledky do veltilatorov, inak by som musel strihat kable...
Odpovědět0  0
JUWARE (492) | 3.6.201914:09
Když čtu vaše komentáře, tak mi připadne, že považujete svítící komponenty za podřadné, nevkusné, nebo něco čím by se mělo opovrhovat. Ale podle mě je to o tom co kdo v počítači chce a jak to chce mít. Někomu prostě jak bedna a zbytek hardware vypadá je ukradené a jiný má rád, když to svítí, bliká a­/nebo dělá cokoliv jiného. Já kupříkladu mám grafickou kartu s ASUS AURA a žádné kabely stříhat nemusím, protože to jak a případně jestli vůbec bude svítit si jednoduše nastavím v aplikaci. Mohu si tam nastavit barvu, odstín, prolínání barev, blikání, konstantní svícení, intenzitu světla, nebo mít vše vypnuté. Výrobce mi dal jen možnost a já si vyberu jak to chci. Jo a karta bez toho byla prakticky za stejné peníze, když jsem svou GeForce GTX 1080 kupoval. Pravdou je, že jsem že svítí zjistil až doma, protože jsem vybíral podle parametrů a ne podle LED.
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1240) | 4.6.201915:40
Neříkám, že být za ­"kolotočáře­" dneska není in i mě se líbí svítící klávesnice, i když já jsem to bral z důvodu praktičnosti, abych na ní viděl i v noci. A upřímně, v noci je svítící bedna pro mě rušivým prvkem a ve dne to moc vidět není a za druhé mám skříň umístěnou tak, že by to stejně svítilo do stolu. Tak proto žádné sklo a jen krásný černý matný plech. Ale připadá mi, že ze všech stran se na mě řítí LEDková mánie, tak to z druhé strany zkouším brzdit. Dle mě to spíš tlačí marketingové oddělení s tím, že kdo nemá LED v židli, v podložce na myš, ve zdroji, case, grafice, chladiči, ventilátoru, stole, ambient v monitoru, klávesnici, myši tak neexistuje. Ještě čekám svítící kabel k myši a přídavné RGB led k procesoru a pasivním chladičům a je vymalováno. Ne že by se to nedalo ve většině vypnout, ale je to bordel, světelný šum hezký jen 10 minut na to se pokochat, vyfotit a vypnout. Mezi sebou je to většinou nekompatibilní, proto jsem taky chválil alespoň náznak kompatibility, ale i tak je to na hony vzdálené tomu mít všechno pod jedním programem. Protože když už si v bytě svítit PCčkem a ne klasickým světelným zdrojem místnosti, tak to chci mít všechno pod jednou střechou. Lidi co nezažili kazeťáky z tržnice tu ironii asi nepochopí.
Odpovědět0  0
JUWARE (492) | 4.6.201919:09
Jo na ty kazeťáky si pamatuji. Jeden jsme doma taky měli. Nicméně jak říkám, jde o volbu a každého věc jak to chce mít. Nemyslím si, že by nebylo dostatek hardware na trhu, které jsou bez těchto svítících prvků.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.