Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rodiče odpovídali na otázky o vlivu moderních technologií na jejich děti

30.6.2009, Jan Vítek, aktualita
Rodiče odpovídali na otázky o vlivu moderních technologií na jejich děti
Společnost Intel si objednala od firmy Redshift Research průzkum, kde se přes pět tisíc rodičů z jedenácti zemí Evropy, Středního východu a Afriky vyjadřovalo o svých názorech ohledně vlivu moderních počítačových technologií na děti. Výstupem...
Společnost Intel si objednala od firmy Redshift Research průzkum, kde se přes pět tisíc rodičů z jedenácti zemí Evropy, Středního východu a Afriky vyjadřovalo o svých názorech ohledně vlivu moderních počítačových technologií na děti.



Výstupem tohoto výzkumu bylo, že rodiče se obecně neobávají technologických změn, vítají přínos dostupných počítačů a považují zacházení s nimi za neodlučitelnou část rozvoje dětí i pro jejich budoucnost a až na dvě procenta se všichni shodují, že zacházení s PC by mělo být součástí výuky.

Co se týče přístupu vlád, pak s nimi nebyly spokojeny téměř tři čtvrtiny rodičů, kteří vesměs chtěli zajištění lepšího přístupu k počítačům ve školách. Doma jich k nim umožňuje přístup 93 procent těch, kteří je mají. Zajímavý je také názor rodičů na to, odkdy by jejich děti měly mít k počítačím přístup. Od pěti let si myslí jen 24 procent rodičů, osm let podporuje již 65 procent a 89 procent hovoří o 12 letech.

Samotný Intel byl jistě z tohoto přístupu potěšen, protože má zájem na tom, aby trh s počítačovými technologiemi rostl a zasáhl životy co nejvíce lidí. Proto je pro něj dobrá zpráva, že lidé jsou jim velmi nakloněni, alespoň dle toho, co ukázal tento průzkum.

Zdroj: TZ Intel