Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

S Palmem do bezdrátových sítí snáze

6.12.2001, Jakub Marek, článek
S Palmem do bezdrátových sítí snáze
S nákupem WLAN modulu Xircom, určeného pro handheldy Palm, dostanou uživatelé zdarma Wireless LAN CD s novými nástroji pro snadnější využití IEEE 802.11b
Bezdrátové sítě založené na standardu 802.11b si už našly cestu do podnikových i domácích sítí na celém světě a jejich využití se každým rokem zvyšuje. Palm usoudil, že je načase zapojit se do tohoto trendu a nabízí k modulu Xircom pro bezdrátové sítě produkt "Wireless LAN CD" v hodnotě přes $100 USD zcela zdarma. CD obsahuje utility a zkušební verze programů pro snadnější využití možností, které protokol 802.11b poskytuje.

Navíc zákazníci, kteří koupí Xircom WLAN modul spolu s Palmy m125, m500 nebo m505, ušetří až $99 USD oproti nákupu obou přístrojů zvlášť. Modul Xircom se k Palmům připojuje přes Palm Universal Connector a poskytuje přístup k jakékoliv bezdrátové síti, kompatibilní se standardem IEEE 802.11b, až na vzdálenost 300m.



Obr. 1 - Xircom Wireless LAN Module

Wireless LAN CD obsahuje čtyři aplikace: poštovní klient, nástroj na bezdrátový přístup k souborům na stolním počítači, VPN (Virtual Private Network) klient a webový prohlížeč. Všechny čtyři spolupracují (pouze) s operačními systémy Windows.
  • Corsoft's Email Client - klient elektronické pošty, kompatibilní s MS Outlook 97/98/2000/XP. Mezi jeho vlastnosti patří možnost volby intervalu pro kontrolu pošty po pěti minutách nebo 192-bitové šifrování AES.
  • vVault's Direct Desktop Access - uživatelé, kteří se přihlásí ke službě vVault, mohou ze svého handheldu pomocí této aplikace v reálném čase přistupovat k jakémukoli souboru na stolním počítači či podnikové síti, včetně dokumentů Wordu, Excelu či PowerPointu. Na tuto službu poskytuje vVault šedesátidenní zkušební lhůtu; předplatné na jeden rok pak činí $99 USD.
  • Certicom's VPN Security - movianVPN společnosti Certicom je první IPSec wireless VPN klient, který dokáže komunikovat s nerozšířenějšími VPN bránami od vedoucích společností, jako například Cisco, Lucent, Nortel Networks či Symantec. Stejně jako vVault, i Certicom poskytuje program zdarma na vyzkoušení. Po třicetidenní zkušební lhůtě je třeba zaplatit roční "zápisné" $29.99 USD.
  • Poslední aplikací je DPWeb browser, prohlížeč internetu, který formátuje stránky pro zobrazení na přenosném počítači. Je k dispozici zdarma.

Podtrženo a sečteno, na CD dostanete dva programy zdarma a dva si můžete před zaplacením ročního poplatku zdarma vyzkoušet. CD je k dostání ve Spojených Státech při nákupu bezdrátového modulu Xircom, popřípadě modulu Xircom společně s výše zmíněnými Palmy.

Pozn. Pro zajímavost - modul Xircom s Palmem m505 stojí $599 USD, s Palmem m500 jej můžete koupit za $549 USD a s Palmem m125 je k mání za $499 USD.


Zdroj: Palm, Xircom