Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

S3 Graphics připravuje novou řadu grafických čipů

5.9.2005, Zdeněk Eisenhammer, aktualita
S3 Graphics připravuje novou řadu grafických čipů
Společnost S3 Graphics údajně plánuje v horizontu několika měsíců komerční uvedení nové rodiny VPU. Nová řada má mít název Chrome S20, podporuje konfiguraci multi-GPU a bude vyráběna 90nm procesem, což umožní běh na vyšších frekvencích....
Společnost S3 Graphics údajně plánuje v horizontu několika měsíců komerční uvedení nové rodiny VPU. Nová řada má mít název Chrome S20, podporuje konfiguraci multi-GPU a bude vyráběna 90nm procesem, což umožní běh na vyšších frekvencích.

Grafické procesory S20 budou navrženy pro sběrnici PCI Express a nabídnou vylepšenou architekturu oproti řadě GammaChrome představené začátkem letošního roku. Podle webových stránek Chrome-Center bude nová řada Chrome S20 obsahovat novou jednotku pro zpracování videa – Chromotion 3.0 – a také multi-GPU technologii nazvanou Multi-G. Rodina čipů Chrome S20 pravděpodobně nebude obsahovat žádné vylepšení sady funkcí a bude podporovat rozhraní DirectX 9.0, stejně jako řady GammaChrome a DeltaChrome.



Podle roadmapy zveřejněné na výše uvedených stránkách bude řada Chrome S20 sestávat ze 3 VPU: S23, S25 a S27 určených pro nižší, střední a vyšší segment trhu. Ačkoli nejsou v tomto plánu uvedeny žádné podrobnosti o specifikacích, předpokládá se, že čip S27 obsahuje 8 pixel pipelines, podporu technologie Multi-G a pracuje na frekvenci 700 MHz nebo vyšší. Čipy by měly obsahovat 128bitové paměťové rozhraní a podporovat paměti DDR, GDDR2 a GDDR3.

Podle webu Chrome-Center byla řada produktů GammaChrome vzhledem k nasazení výkonnější řady Chrome S20 zrušena. Nové produkty by měly být dostupné od listopadu.

Další odnož řady Chrome 20 pro mobilní počítače – modely XM23, XM25 a XM27 – je plánována na konec tohoto nebo začátek příštího roku.

Zástupci společnosti S3 Graphics na tuto zprávu nereagovali.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.